Alt udsolgt – DJS Cup 2018

Foto: René Lind Gammelmark

1000 par håndboldsko indtager Magion

For 7. gang afholder GGIF Håndbold det årlige stævne DJS Cup i og omkring Magion og Lynghallen.

Vi er igen så heldige, at vi kan melde om alt udsolgt og det betyder, at i dagene d. 21.-23- september vil området omkring Tinghusgade være fyldt med god energi fra ungdomsspillere fra nær og fjern.

Fra ikke mindre end 17 klubber ankommer 90 hold med ca. 1000 U10, U12 og U14-spillere samt deres trænere fra bl.a. Silkeborg, Esbjerg, Haderslev og Horsens. De vil fra fredag og til søndag møde hinanden på de fem håndboldbaner i Grindsted og i Filskov. Der vil være gang i hallerne fra fredag kl. 18 til finalekampene, søndag eftermiddag og dermed rig mulighed for at nysgerrige kan kigge forbi og få en på opleveren.

”Stævnet er et overnatningsstævne og ved at holde deltagerantallet på omkring de 1000 kan overnatningen klares i nærområdet. Der vil blive overnattet på Erhvervsgymnasiet, Gymnasiet, 10. klassecentret, Lynghedeskolen afd. Søndre, og i børnehaven Grindsted Syd i Tingparken. Ligeledes vil alle måltider blive serveret i Magion så vi kan med stolthed bryste os af, at vi har nogle unikke rammer, hvor (næsten) alt er indenfor gåafstand. Dette bliver også bemærket og kommenteret af både spillere, trænere og besøgende fra de deltagende klubber som har taget stævnet til sig og vender tilbage år efter år” fortæller Henrik Risager fra stævneudvalget som bl.a. har til opgave at sikre, at alle deltagere har et sted at sove igennem hele weekenden.

For at kunne afvikle et sådan stævne er der en del logistik, der skal gå op. Der skal bruges ca. 90 frivillige til at dække vagter bl.a. til måltidsservering, nattevagter og skoleopsyn og her trækker stævneudvalget på de forældre, der har børn i håndboldklubben. ”Det er ikke altid en nem opgave at få kabalen til at gå op. Der deltager 12 hold fra GGIF, så vi burde svømme i forældre, der gerne vil hjælpe til i et par timer henover weekenden. Dette er desværre ikke helt tilfældet. Enkelte forældre er heldigvis gode til at tage en ekstravagt, hvis det er nødvendigt. Om det er fordi stævnet ligger tæt på sæsonstart, ved jeg ikke men jeg ved at stævnet er noget som ungdomsspillerne ser frem til og ved at give en hånd med, kan man, som forældre, være med til at sikre den oplevelse – også i fremtiden” udtaler Carsten Riemann fra stævneudvalget.

Søndag aften, efter den sidste spiller er taget træt hjem, lukker stævnekontoret ned for denne gang. Men allerede senere i efteråret mødes udvalget og evaluerer på årets stævne og om der skal nye tiltag til for at fastholde interessen fra de andre klubber. ”Så selvom det kun er i én weekend det gælder, så er planlægningsprocessen så småt i gang hele året og det spidser især til fra august og frem mod stævnet. Her er der rigtigt mange ender, der skal nå sammen inden det går løs og jeg tror, at stævneudvalgets seks medlemmer allesammen tænker DJS Cup som det sidste om aftenen og som det første om morgenen i ugerne op til” fortæller Tina Jochumsen, der ikke længere har aktive børn i klubben men stadig sidder med i udvalget skriver GGIF Håndbold i en pressemeddelelse.