LEGOLAND nedlægger 45 faste stillinger

Foto: René Lind Gammelmark

Det er en trist dag for LEGOLAND i Billund, som i dag har nedlagt 45 faste stillinger i parken og på hotellerne svarende til lige knap 20 % af de faste medarbejdere.

I sidste uge fik medarbejderne i LEGOLAND den triste besked, at coronakrisen medfører, at et større antal faste stillinger skal nedlægges for at reducere omkostningerne i en meget usikker periode for LEGOLAND. Efter konstruktive forhandlinger med medarbejderrepræsentanterne er 45 stillinger i dag blevet nedlagt.

– Det er en ekstremt trist dag i LEGOLAND. Vi skal tage afsked med mange af vores dygtige og dedikerede medarbejdere, som altid står klar til at yde en ekstra indsats for at give vores gæster nogle fantastiske og mindeværdige oplevelser, siger direktør i LEGOLAND, Christian Woller og tilføjer:

– 2020 har indtil nu været et meget svært år for LEGOLAND. De mange restriktioner har gjort det svært for os at drive vores forretning, og der har i år været langt mellem de udenlandske turister, som plejer at udgøre halvdelen af alle besøg i LEGOLAND. Der er fortsat stor usikkerhed omkring, hvilke restriktioner vores drift vil være underlagt til næste år, samt om turisterne kan og vil komme til Danmark. Derfor er vi nødt til at foretage ændringer i vores organisation nu for at nedbringe omkostningerne, siger Christian Woller. 

LEGOLAND udskød tidligere på året parkens helt store nyhed til 2021, og LEGOLAND Castle Hotel, som åbnede i 2019, har stået tomt hele året. 

– Trods den store usikkerhed, har vi stadig håb for fremtiden, og vi ser frem mod 2021, hvor vi åbner THE LEGO® MOVIE™ World fra sæsonstart, og vi forventer også at LEGOLAND Castle Hotel igen vil kunne tage imod glade familier næste år, siger Christian Woller. 

– Lige nu er vores fokus på at hjælpe de berørte medarbejdere bedst muligt videre, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle medarbejdere i LEGOLAND for den kæmpe indsats, de også har leveret i år, hvor intet har været som normalt, slutter Christian Woller i en pressemeddelelse.