Flere og flere flytter til Vandel: Åben Landsby skal vise byen frem og tiltrække nye familier

Vandels borgere står klar til at byde nye tilflyttere velkommen - PR-Foto

I landsbyen Vandel, beliggende på den jyske højderyg, er der den seneste tid udleveret 20 velkomstpakker til nye naboer, som er med til at sikre fremtid og liv i byen. En gruppe frivillige Vandel-borgere og foreninger arrangerer nu Åben Landsby for at vise endnu flere, hvad det dejlige sted tæt ved Billund kan byde på.

 

Åben Landsby i Vandel løber af stablen d. 30. maj og bliver en dag, der byder på alt lige fra skattejagt og snobrødsbagning for børnene til byggegrunds-tour, kaffe og veteranbiler for de voksne. Med en god blanding af både sjove og informative aktiviteter, håber landsbyen, at de kan tiltrække nye familier til det samfund, de trives i.

 

Lars Houbak er formand for den lokale Firehøje Idrætsforening, som er en af de mange foreninger i byen, der er gået sammen om at arrangere en spændende dag for gæster og lokale bysbørn.

 

“Den vigtigste årsag til, at vi holder Åben Landsby er, at vi vil vise det Vandel frem, vi holder af og forhåbentlig tiltrække nogle flere familier til byen. Vi har et stærkt forenings- og idrætsliv med topfaciliteter i Vandel Idrætshal, som fx ny klatrevæg og spinningsal, børnehave og en god skole fra 0.- 6. Klasse. Vandel Efterskoles unge giver også liv i byen. Vi er kun et stenkast fra Billund og tæt på Vejle, så der mangler ikke arbejdspladser i nærheden. Kort sagt mener vi selv, at vi har det, der skal til, for at både børn og voksne vil trives i Vandel – ja, selv et lægehus har vi” fortæller Lars Houbak.

 

For nogle år siden var der flere børnefamilier i Vandel, og selvom familierne stadig bor der, er mange af børnene på vej hjemmefra. Derfor er der brug for tilflyttende børnefamilier i byen.

 

Lokale værdier og med verden for sine fødder

“Midt i det hele og tæt på naturen”. Sådan lyder Vandels slogan. Og der er noget om snakken. For selvom Vandel er placeret på den jyske højderyg, med Vejle-områdets smukke cykelbakker i nærheden, historiske bunkers i baghaverne og masser af lys, ren luft, natur og plads, så er der under 10 minutter i bil til Danmarks 2. største lufthavn og adgang ud i verden.

 

“Det som Vandel virkelig kan er kombinationen af det lokale sammenhold i byen og så en åbenhed og imødekommenhed over for både nye naboer, gæster og verden udenfor. Man får det bedste fra to verdener, fordi man får et tæt lokalsamfund, men der er ingen begrænsninger i det, for her er du tæt på alt – lufthavn, kultur, topattraktioner som Legoland, Wow park, Lalandia og Givskud Zoo – og mere end 400.000 arbejdspladser indenfor en times transport og nye boligområder under udvikling,” lyder det fra Henning Nørbygaard fra Vandel Udviklingsråd.

 

“Og her i Vandel har vi folk fra mange forskellige nationaliteter, samfundsgrupper og i alle aldre! Vi sætter en dyd i at have en åben og tryg landsbyånd, hvor alle skal føle sig velkomne uanset, hvem man er,” supplerer Lars Houbak.

 

Foruden Åben Landsby arrangementet d. 30. maj, som forhåbentlig kommer til at tiltrække mange interesserede familier, så arbejder Vandel også på at blive klimalandsby i Vejle kommune. På den måde vil de nemlig yderligere sikre en god og grøn fremtid for alle beboere i Vandel – nuværende som nye tilflyttere.

 

Omkring arrangementet

  • Åben Landsby i Vandel foregår søndag d. 30. maj fra kl. 11.00 – 15.00.
  • Bilen kan parkeres ved Firehøjeskolen/Vandel Idrætshal, hvor man får udleveret et oversigtskort til en hyggelig gåtur til byens forskellige tilbud, såsom skole, idrætshal, museum, byggegrunde og forretninger
  • Ved de forskellige deltagende foreninger vil der være aktiviteter såsom trækketure på islænderheste, skumfidus-ristning over bål, rundvisning på museet og meget andet.
  • Herudover bydes der på fadøl, pølser, kaffe og lækkerier.
  • Hele programmet for dagen kan ses på Vandels Facebookside: https://www.facebook.com/Flyt-til-Vandel-101131925431603

 

Bag arrangementet står både skole, børnehave og SFO, områdets erhvervs- og borgerforeninger, samt Firehøje Idrætsforening, Vandel Udviklingsråd skriver de i en pressemeddelelse.