Kompasset blev åbnet med snoreklip og rød løber

Bodil er klar til at klippe snoren - Foto: René Lind Gammelmark

Onsdag den 26. maj kl. 13 blev den nye afdeling “Kompasset” åbnet på Sydtoftens Plejecenter.

Foto: René Lind Gammelmark

Kompasset er de nye korttidspladser på plejecentret, og Jan Jørgen Petersen  der er områdeleder kunne med glæde fortælle om den rejse der har været sat i gang, forud for åbningen. Det er nemlig ham der det sidste halve års tid har stået for sammenlægningen af de tre matrikler hvorfra afdelingen er opstået fra (Engbo, Omme Centret og Sydtoften).

Områdeleder Jan Jørgen Petersen – Foto: René Lind Gammelmark

Det har været en lærerig proces, og det hele startede med et opstartsmøde i Sdr.Omme, og herfra tog det fart fortalte Jan Jørgen Petersen. Dengang havde han ikke nogen anelse om hvor mange timer der ville gå med at få det dertil hvor vi er i dag.

Vi har siden holdt et utal af møder for at få logistikken og visionerne til at gå op, og ikke mindst for at få køkkendelen på plads. Det at finde en teamkoordinator var ikke sådan ligetil, men det er heldigvis lykkedes og og tillykke til Ulla.

Vi er kommet frem til en vision og en mission om Kompasset, der er kendetegnet ved en stærk borgervendt og tværfaglig tilgang. Kompasset er et midlertidigt døgndækket tilbud til borgere med et behov for et ophold på en korttidsplads. Her sætter vi i fællesskab sammen med borgerne målet, kursen og retningen for opholdet, deraf navnet Kompasset.

Vi valgte at spørge ud i organisationen om bud på et godt navn til afdelingen, og det bedste bud vi slet ikke kunne komme udenom kom fra Bodil, Kompasset. Desuden har vi lagt vægt på visualisering, og der træder Malene frem med sine kunstneriske evner, og hun er virkelig komme med et flot billede. Tak til jer begge to sagde Jan Jørgen Pedersen i talen. Herefter fik de blomster.

Bodil fik blomster – Foto: René Lind Gammelmark

Marlene fik blomster – Foto: René Lind Gammelmark

Jan fortalte også at de lige manglede det store grafiske billede, men der skal hænges op, men det er lige ved at være færdigt til at kunne blive hængt op. Jeg glæder mig til at se det sagde han.

Samtidig takkede Jan Michael for flytning og møbler, Helle og Camilla for den store hjælp, og alle de øvrige medarbejdere for deres hjælp, deres velvillighed og fleksibilitet i denne proces. Det har bestemt ikke været nemt, og det er det stadig ikke, men vi har hele vejen igennem oplevet opbakning hvilket har betydet meget.

Plejehjemsleder Gurli Gregersen – Foto: René Lind Gammelmark

Tak til Gurli Gregersen (plejehjemsleder) for din tålmodighed ofr det gode samarbejde vi indtil nu har haft i processen, og tak til alle der har haft en finger med i spillet.

Jan sluttede talen af med at sige “vi er ikke færdige endnu”, kompasset i Sdr.Omme skal stadig flytte hertil, så der er lidt vej endnu. Om det tager 6 måneder vil tiden vise.

Så klippede Bodil snoren og Kompasset var åbnet.

Saksen var klar til at klippe snoren – Foto: René Lind Gammelmark

Bodil klippede snoren – Foto: René Lind Gammelmark

Der efter var der et glas bobler og et stykke kransekage til de fremmødte, som var både beboere, medarbejder, byrødder, embedsmænd fra Billund Kommune mv.

Annette Lundgaard – Foto: René Lind Gammelmark

Jeyarajah Rasiah – Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Der var mulighed for at se en af de nye lejligheder, da der først var en beboer der flytter ind i den torsdag.

Områdeleder Jan Jørgen Petersen – Foto: René Lind Gammelmark

Sådan ser lejlighederne ud – Foto: René Lind Gammelmark

Plejehjemsleder Gurli Gregersen – Foto: René Lind Gammelmark

Plejehjemsleder Gurli Gregersen i en af de klargjorte lejligheder – Foto: René Lind Gammelmark

Sådan ser lejlighederne ud – Foto: René Lind Gammelmark