Louis Nielsen Grindsted sætter fokus på borgernes øjensundhed med VIP-arrangement efter lukketid

Foto: René Lind Gammelmark

Hos optikerkæden Louis Nielsen i Grindsted oplever chefoptiker Michael Eisig, at corona-pandemien har fået borgerne til at nedprioritere et besøg hos optikeren. Derfor sætter Louis Nielsen i uge 23 fokus på øjensundheden med VIP-event den 10. juni for borgere, der er over 60 år.

 Corona-pandemien har i stor grad påvirket vores hverdag og adfærd, hvilket blandt andet har betydet, at vi har besøgt læger og andre sundhedsprofessioner mindre end normalt.

Chefoptiker Michael Eisig i Grindsted nikker genkendende til denne tendens og oplever, at nedlukningen af samfundet har fået flere borgere fra Grindsted til at blive derhjemme og umiddelbart nedprioritere deres øjensundhed, men øjensygdomme kan forårsage skade uden, man selv opdager det.

– Det er vigtigt at få undersøgt sit syn jævnligt, derfor bekymrer det os naturligvis, at vores kunder har besøgt os mindre end normalt det seneste år, siger chefoptiker Michael Eisig i en pressemeddelelse.

Inviterer til arrangement efter normal åbningstid

Derfor sætter Louis Nielsen i Grindsted fokus på borgernes øjensundhed torsdag i uge 23 fra kl. 18-21. Her inviterer chefoptiker Michael Eisig og kollegaerne borgere over 60 år til et særligt VIP-event efter lukketid, hvor kunder kan få god tid til at få undersøgt synet og rådgivning omkring, hvordan de passer på deres syn. Tilmeldingen foregår direkte via telefon til butikken på telefonnummer 96 32 50 71.

– Ligesom resten af kroppen bliver øjnene også ældre med tiden. Det betyder, at det bliver vigtigere at få undersøgt synet regelmæssigt, fortæller chefoptiker Michael Eisig.

Regelmæssige besøg hos optikeren kan hjælpe med en hurtigere opsporing af aldersrelaterede synsproblemer, så en eventuel behandling hurtigere kan iværksættes og dermed forhåbentlig være med til minimere risikoen for synstab.

Hvis en synstest med sundhedstjek afslører symptomer, der skal undersøges nærmere, bliver vedkommende hurtigt sendt videre i sundhedssystemet via Louis Nielsens netværk af øjenlæger.

En undersøgelse fra 2018, som Louis Nielsen har foretaget sammen med Dansk Blindesamfund, viser, at 50 % af alle synstab kan undgås, hvis man får undersøgt sit syn regelmæssigt. Louis Nielsen og branchen i øvrigt anbefaler hvert andet år.

– Vi anbefaler vores kunder, at de får undersøgt deres syn jævnligt, så vi kan opdage problemerne, før de opstår, pointerer chefoptiker Michael Eisig.

– Nogle øjensygdomme kan være fremskredne og gøre uoprettelig skade, før patienten overhovedet bemærker det, fortæller Michael Eisig.

Fakta

  • VIP-aften torsdag d. 10. juni kl. 18-21 i Louis Nielsen i Grindsted
  • For alle borgere over 60 år
  • Synstesten med sundhedstjek er gratis, når du køber briller fra 795 kr. Samtidig giver butikken 25 % på briller til kunder over 60 år
  • Tilmelding til butik via telefonnummer 96 32 50 71
  • Adresse: Borgergade 2, 7200 Grindsted