Davidsen lukker i Billund – skruer op for Grindsted-afdeling

Foto: Marianne Thorø

Efter to års prøveperiode med et byggemarkedskoncept målrettet private forbrugere har Davidsens Tømmerhandel besluttet at lukke sin Billund-afdeling. Det mindre byggemarked blev overtaget fra Optimera i 2019, men forsøget med et begrænset, professionelt sortiment har ikke udsigt til at blive lønsomt. Den kommende tid vil alle medarbejdere blive hjulpet bedst muligt videre, fastslår adm. direktør Henrik Clausen.

To år efter, at Davidens Tømmerhandel overtog den tidligere Optimera-forretning på Kløvermarken 17, har den sønderjyske trælastkæde ifølge adm. direktør, Henrik Clausen, måtte træffe en svær, men nødvendig beslutning om at lukke byggemarkedet i Billund.

”Hos Davidsens Tømmerhandel er vi stærke på trælast, byggeri, hus, have og vores faglige rådgivning. Vores øvrige lokationer er alle noget større end Billund-forretningen. Derfor var det et nyt træk for os, da vi med overtagelsen i Billund besluttede at afprøve et mere rent detailkoncept med et begrænset, professionelt sortiment i de noget mindre rammer,” forklarer han og tilføjer:

”Efter en lang periode under corona med stor aktivitet – både hos private, selvbyggere og de professionelle håndværkere – må vi desværre konstatere, at vi ikke har udsigt til at skabe en lønsom forretning i Billund. Derfor lukker vi ned i byen og fokuserer nu i stedet på at videreudvikle vores trælast i Grindsted, hvor både private og håndværkere har adgang til vores brede sortiment af byggematerialer, værktøj, mv.”.

Lukningen bliver gennemført i løbet af oktober. Fra start har Davidsens HR-afdeling indledt dialog med repræsentanter for medarbejderne i Billund med henblik på at hjælpe alle bedst muligt videre i nye jobs.

”Det er naturligvis en rigtig trist beslutning for vores medarbejdere i Billund, som nu står til at miste deres job. Vi vil naturligvis gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe dem bedst muligt videre. Min forventning er, at vi kan tilbyde enkelte at forsætte i andre Davidsen-afdelinger her i det sydlige Jylland. Det vil være en del af den dialog, vi allerede har igangsat internt,” forklarer Henrik Clausen.

Med lukningen i Billund bliver Davidsens store trælast på Odinsvej 2 i Grindsted fremover omdrejningspunktet for både håndværkere, semiprofessionelle og selvbyggere i Billund Kommune skriver Davidsen i en pressemeddelelse.