231 gaver på vej til Rumænske børn fra Grindsted og omegn

Finn Schøtt fra Lions-Billund Grindsted til venstre, med Anni Guldager der er inititiativtager til indsamlingen i Grindsted - Foto: René Lind Gammelmark

Det er helt overvældende. Man kan kun blive glad over sådan en opbakning fortæller Anni Guldager der er initiativtager til den lokale indsamling af gaver til børn i Rumænien. Finn Schøtt fra Lions kan kun give hende ret, og fortæller at Lions Billund-Grindsted er glad for at kunne give en hjælpende hånd med håndtering af de 231 pakker det er blevet til. 

Foto: René Lind Gammelmark

Der har været forskellige dage hvor folk har kunnet komme ned til “Det grønne hjørne” – lokalerne hvor Grindsted Den Grønne Hovedstad holder til. Den første dag der var åbnet var den 1. november, og her kom der 23 gavepakker.

Der ud over har man haft åbent seks gange 2 timer, for indlevering af gavepakker. Derudover har Marie Juncher der er projektleder i GDGH også taget imod, når der er nogen der har været forbi med pakker udenfor det tidspunkt hvor Julegavekonvojens frivillige har været i butikken, hvilket Anni Guldager er meget taknemmelig for.

Foto: René Lind Gammelmark

Lions Billund-Grindsted har to frivillige der sørger for at pakkerne bliver transporteret videre til det sted hvor de skal læsses på en lastbil, der sørger for yderligere transport videre. Denne lastbil bliver fulgt af repræsentanter fra Julegavekonvojen, helt frem til bestemmelsesstedet, så man er sikker på at pakkerne kommer frem til de rigtige modtagere.

De ting folk pakker ind i gamle skotøjsæsker er tøj, legetøj og blyanter. Samtidig betaler man 20,- kr. pr. pakke der dækker transportudgiverne med lastbil til bestemmelsesstedet.

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Børnene i Rumænien har ikke særlig meget, og de lever i fattigdom fortæller Tom Michelsen. I stedet for at man bare samler nogle ting sammen og bliver kørt ned og delt ud, så bliver tingene her pakket pænt ind i en skotøjsæske med gavepapir og bånd. Samtidig skrives der på pakken om det er til en dreng eller en pige, samt hvilken aldersgruppe pakkens indhold passer til. Alle pakker bliver givet til det enkelte barn.

Du kan læse mere om Julegavekonvoj.dk her