Miljøministeren besøger Grindsted for at se på ”vild” bynær natur

GEV i Grindsted kan nu skilte med, at de er blevet en ”Vild Virksomhed”. - Foto: Bilund Kommune

Miljøminister Lea Wermelin kommer tirsdag den 8. marts på besøg i Grindsted i forbindelse med Billund Kommunes deltagelse i konkurrencen om at blive Danmarks vildeste kommune. Besøget sker i samarbejde med GEV, og miljøministeren vil gerne se, hvordan man kan lave ”vild” bynær natur.

Miljøminister Lea Wermelin kommer til Billund Kommune tirsdag den 8. marts. Her skal ministeren besøge Grindsted El- og Varmeværks (GEV) grønne arealer i Grindsted.

Arealerne er en del af Billund Kommunes projekt ”Vilde virksomheder”, hvor virksomheder kan få vejledning i, hvordan de kan gøre deres grønne arealer mere vilde og blomsterrige og dermed være med til at skabe endnu flere levesteder for insekter.

Mange virksomheder har ofte store ubrugte græsarealer, hvor man ikke gør andet end at klippe dem jævnligt. Hos GEV har man i samråd med Billund Kommune valgt at udfordre den tankegang ved at lave tre forskellige vilde tiltag på deres arealer.

Skoleelever fra GEVs adoptionsklasse, som har været med til at lave skilte til arealet foran GEVs hovedkontor, skal være med til at præsentere de vilde tiltag for miljøministeren. Eleverne har tidligere været på rundtur med en biolog fra Billund Kommune, som sammen med eleverne har snakket om biodiversitet i byen, og hvilke tiltag man selv kan lave på egne arealer, hvis man gerne vil forvilde dem.

GEVs direktør René Heiselberg Gier, borgmester Stephanie Storbank og formand for Teknik-, Plan-, og Kulturudvalget Simon Nicolajsen Jørgensen vil også være til stede for at fortælle miljøministeren mere om projektet.

Besøget sker i anledning af den nationale dyst ”Danmarks Vildeste Kommune”, som Billund Kommune deltager i. Her besøger miljøministeren nogle af de tilmeldte kommuner, for at høre om erfaringerne fra de forskellige tiltag.

Man kan læse mere om projektet på billund.dk/vildevirksomheder