Højsæsonen er skudt i gang i Billund Lufthavn

Det er igen de traditionelle destinationer, der er populære hos danskerne: Antalya, Mallorca, Kreta og Rhodos sammen med Storbritanniens hovedstad London. - PR-Foto: Billund Lufthavn

Højsæsonen er skudt i gang i Billund Lufthavn. ”Ferie, ferie, ferie! Slap nu af, du har fri og syng en glad melodi,” sådan lød det sidste uge på landets skoler. Det betyder også, at højsæsonen i Billund Lufthavn suser afsted, og der er stor aktivitet og travlhed i terminalen med rejsende til sol- og storbyferier.  

Danskernes sommerferiedestinationer tegner et tydeligt billede – mange vil til sydens sol og varme. Det er igen de traditionelle destinationer, der topper hitlisten: Antalya, Mallorca, Kreta og Rhodos sammen med Storbritanniens hovedstad London.

Dog er der også nye favoritdestinationer på listen, nemlig storbyer som; Paris, Edinburgh, Manchester, Wien og Dublin.

– Det er ikke nogen overraskelse, at danskerne tager mod sydens sol i sommerferien. Det er godt at se, at der også er andre destinationer, der ryger på toplisten – for turen kan gå direkte til 120 destinationer fra Billund Lufthavn. Der er stadig få ledige pladser tilbage til den næste uges afbudsrejser, så man kan stadig nå at komme en tur mod varmere himmelstrøg, fortæller Jesper Klausholm, Direktør for Ruteudvikling, Kommunikation & Marketing i en pressemeddelelse.

 

Forbered dig til rejsen

Forventningens glæde er til at mærke i terminalen i Billund Lufthavn. Der er stor travlhed for medarbejderne, og der er fokus på at få alle gæster hurtigt og godt igennem lufthavnen. Med god forberedelse hjemmefra kan man komme effektivt igennem både check-in og sikkerhedskontrollen.  

– Vi ser frem til en travl højsæson, og medarbejderne gør deres bedste for at give passagererne en god oplevelse i Billund Lufthavn. Det er en god idé, at man som passagerer har gjort lidt forarbejde inden rejsen til sommer: Tjek om passet er gyldigt, se om der er travlhed i lufthavnen på hjemmesiden, check-in hjemmefra og vær opmærksom på, hvad der skal op af håndbagagen i sikkerheden. Og så er det ellers blot at ønske alle en fantastisk god rejse, siger Ditte Bank Thorsager, Head of Passenger Experience.

 

Faktaboks: Gode råd til rejsende:

  • Vær sikker på, at dit pas er gyldigt.
  • Få et billede af travlheden omkring din afgang på farvekoderne på BLL.dk under ”afgange”: https://www.bll.dk/flytrafik/afgange/.
  • Lav online check-in hjemmefra – orienter dig, hvor du har købt flybilletten eller rejsen.
  • Vær bevidst om, hvad du skal have op af din håndbagage i security.
  • Hav styr på bagagereglerne – hvor stor må min håndbagagekuffert være, og hvor mange kilo må der være i kufferten.
  • Book parkering hjemmefra: https://parkering.bll.dk/home/index