Nyt dagtilbud flytter ind i Travbyen

Nyt dagtilbud flytter ind i TravbyenPR-Foto: Billund Kommune

Nyt dagtilbud flytter ind i Travbyen. Børn, forældre og personale kunne med stor spænding indvie de nye rummelige omgivelser, som skal danne ramme om Billunds nye dagtilbud i Travbyen

 

Gyngetræet

Dannebrogsflagene blafrede langs den røde løber, da knap 20 forventningsfulde børn, med forældre, indviede dagtilbuddet Gyngetræets nye faciliteter i Travbyen – som ligger i Nordbyen i Billund. Særligt den nye legeplads fremkaldte de store smil, og hurtigt blev de store, nye lokaler taget i brug af susende scootere og børneleg, fortæller Joan Odgaard Johannesen, daglig pædagogisk leder for Nordbyens nye dagtilbud, Gyngetræet, Normarksvej 1 i Travbyen.

Nyt dagtilbud flytter ind i Travbyen

PR-Foto: Billund Kommune

Nye faciliteter

Medarbejderne har den sidste tid kræset om de nye faciliteter, hvor inventar og legetøj er blevet flyttet fra dagtilbuddets midlertidige lokaler på Engdraget 8, hvor dørene for første gang blev slået op 1. maj i år.

På baggrund af det øgede behov for dagtilbudspladser i Billund, besluttede partierne bag budgetforliget 2023, at udvide antallet af vuggestue- og børnehavepladser i Børnenes Univers Billund med endnu en institutionsenhed, som fysisk placeres i Travbyen.

Siden er der arbejdet målrettet med klargøringen af et areal i sydenden af Travbyen og med at få lavet en institution med gode legemuligheder, både inde og ude skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

 

Stor interesse 

Allerede nu strømmer det til med børn, og det kan mærkes, at der er en stor interesse for det nyeste skud på stammen af dagtilbud i Billund by, under Børnenes Univers Billund. Siden indvielsen, mandag den 7. august i år, er yderligere fem børn startet. Gyngetræet danner således en tryg ramme om 25 børns hverdag – og flere er på vej.

”Det er meget glædeligt, at der nu er plads til det voksende antal børn i Billund Kommune, og at vi endelig kan imødekomme behovet for dagtilbudspladser i Nordbyen. Visionen om Børnenes Hovedstad begynder at bære frugt,” fortæller formand for Børne- og Familieudvalget i Billund Kommune, Bjarne Larsen (V), om det han kalder en ny milepæl.

Nyt dagtilbud flytter ind i Travbyen

PR-Foto: Billund Kommune

Plads til 60 børn

De nye rummelige faciliteter giver plads til leg, læring og kreativ udfoldelse for 60 børn, og der vil løbende være ansættelse af pædagogisk personale for at sikre den bedst mulige normering.

Efter sommerferien bød dagtilbuddet velkommen til tre nye pædagogiske medarbejdere og en køkkenansat, som foruden den daglige leder og yderligere tre medarbejdere – som startede i maj 2023 – skal danne rammen om den nyeste enhed i Børnenes Univers Billund

Nyt dagtilbud flytter ind i Travbyen

PR-Foto: Billund Kommune