Nu åbner ny millionstor pulje for landets boligejere

PuljePR-Foto: Gjensidige

I dag Onsdag åbner Energistyrelsen for ansøgninger til en ny pulje på godt 100 millioner kroner, der skal være med til at give landets boligejere tilskud til at lave energirenoveringer i hjemmet

Hvis en stor del af ens varmeforbrug siver ud gennem hjemmets sprækker og revner, så kan det være en god ide at sætte sig til rette foran computeren onsdag morgen, hvor Energistyrelsen åbner op for ansøgninger til en ny energirenoveringspulje.

Alle boligejere kan søge om tilskud til renoveringsprojekter i helårsboliger, så længe projektet ikke er sat i gang, og puljens hovedformål er fokuseret på efterisolering af mure og lofter, udskiftning af vinduer samt ventilation og vandbåret rumvarme.

Lignende puljer har tidligere oplevet voldsom interesse fra landets boligejere, og det forventer energikonsulent Bo Halm Andersen fra NRGi også vil være tilfældet onsdag.

“Der er generelt stor interesse hos danskere for at gøre deres hjem mere energieffektive, og jeg er sikker på, at den her pulje kan give det sidste skub for mange boligejere i forhold til at få sat gang i de projekter, de måske har gået og udskudt,” siger Bo Halm Andersen, der i samme ombæring opfordrer til, at man sætter sig ind i kravene for at få tilskud inden en ansøgning, så ikke man går forgæves.

Det er eksempelvis kun boliger med energimærke E, F eller G, der kan få tilskud, og der må ikke være foretaget ændringer på boligen, efter energimærket er blevet udstedt.

At de ikke er alle boliger, der kan få del i tilskuddet, men i stedet dem med de laveste energimærker, giver god mening, lyder det fra Henrik Sagild, der er direktør i skade i Gjensidige.

Det er nemlig de boliger, hvor selv mindre energiforbedringer vil have den største positive effekt.

“For mange boligejere er den største motivation formentlig at nedbringe udgifterne til varme, men her er det vigtigt at påpege, at bedre isolering og udskiftning af ældre vinduer også vil kunne give en enorm gevinst i forhold til et forbedret indeklima, der både vil komme huset til stor gavn, men også vil være positivt for beboernes komfort og privatøkonomi på sigt,” siger han.

Det er anden gang inden for en måned, at Energistyrelsen åbner for en pulje for boligejerne, efter at Varmepumpepuljen, hvor boligejere kan søge tilskud til at udskifte deres boligs varmekilde, åbnede i september måned skriver Gjensidige i en pressemeddelelse.