Kattens Værn’s Internat i Billund har mange killinger og voksne katte til adoption

Kattens Værn's Internat i BillundJannie Meyer - Foto: René Lind Gammelmark

Kattens Værn’s Internat på Kløvervej 16 i Billund  har i øjeblikket rigtig mange katte. Internatleder Jannie Meyer fortæller til Netavisen Grindsted at lige nu har de et lokale med kattekillinger der er klar til at komme hjem til nogle folk der gerne vil adoptere dem.

Kattens værn hjælper herreløse katte og vildkatte. 

Vildkatte er i vores hoved fokus fortæller Jannie Meyer. De herreløse katte hjælper vi her på Internatet i Billund til at få nye gode hjem.

Foto: René Lind Gammelmark

Kattens Værn's Internat i Billund

Jannie Meyer – Foto: René Lind Gammelmark

Den tid på året

Det er typisk på denne tid af året at man begynder at se enlige killinger. Her er spørgsmålet så om der er andre killinger i området, om kattemoderen er ved at flytte killingerne, eller om det er en killing der har forvildet sig fuldstændig væk og ikke kan finde hjem.

Jeg tror at folk, fordi vejret er som det er og det er begyndt at blive køligere – tager disse små killinger ind, fordi de har nogle gode dyrehjerter. Det kan også være rigtigt i nogle tilfælde, men ikke altid. Jeg plejer altid at spørge folk om der har undersøgt om der er andre killinger, eller om der er en kattemor der går og mangler denne her killing forklarer Jannie Meyer. 

Vi går meget ind for at tage os af hele problemet, i stedet for at tage sig af de enkelte killinger – det løser ikke nemlig ikke noget på den lange bane. 

 

Kattens Værn's Internat i Billund

Foto: René Lind Gammelmark

Fokus på de små killinger

Vi har helt klart fokus på de små killinger, og dem har vi mange af. Der er et helt killingerum der er klar til at komme hjemme fra. Det er utroligt, for vi har lige haft efterårsferie. Vi er ikke kommet af med så mange killinger i efterårsferien som vi havde håbet på. Det giver os så lidt problemer med at få plads til nye, for  der står jo altid et par herreløse katte der venter på at komme ind i Internatet.

Kattens Værn's Internat i Billund

Foto: René Lind Gammelmark

5 Fastansatte

Dyreinternatet i Billund består af 5 fastansatte medarbejdere.

1 dyrlæge
2 veterinærsygeplejersker (hvoraf Jannie Meyer er den ene)
2 dyrepassere

Der ud over er der tilknyttet nogle frivillige, der kommer og hjælper til med at snakke med kattene. Vi har også en person i jobprøvning nogle timer om ugen i øjeblikket fortæller Jannie Meyer.

Kattens Værn's Internat i Billund

Foto: René Lind Gammelmark

Åbnede i marts 2022

Internatet på Kløvervej åbnede i Marts sidste år – jeg startede i Januar forklarer Jannie Meyer. Det seneste år har vi øretatoveret omkring 270 katte ( det er de katte der kommer videre herfra). Det er ikke så mange i forhold til andre Internater, men vi har været påpasselige med ikke at få alt for mange ind, fordi man ved jo at jo flere katte der er, jo større er chancen for sygdom og smitte. Det oplevede vi rigtig meget sidste år, og det har vi taget ved lære af. Vi er jo også rimeligt nye.

Folk ved ikke vi ligger her, hvilket er et kæmpe problem for vores flow – jeg håber på at når folk lige lærer vi er her, vil antallet at katte der kommer igennem her stige væsentligt fortæller Jannie Meyer.

Kattens Værn's Internat i Billund

Foto: René Lind Gammelmark

Kattens Værn's Internat i Billund

Foto: René Lind Gammelmark

Katteklinik

Vi har jo katteklinikken her, hvor nogen af de katte vi neutraliserer er folks private katte. Dem tager vi ind ved siden af når der er tid til det.

 

Økonomi

Kattens Værn er jo grundlæggende baseret på donationer, fundraising og arv. Arv er en kæmpe del af det. At vi har internaterne kører skaber en lille indtjening, men vi er en nonprofil organisation.

 

Hvordan får man en kattekilling fra Kattens Værns Internat

Hvis man gerne vil have en kattekilling, så ringer man til os. Så får vi en fornuftig snak om forventninger. Både til hvad de vil have i en killing, og hvad vi gerne vil have at den får ude i et nyt hjem. Derefter booker vi en tid på en time, for at vi er sikker på at der er sat god tid af. Nogen gange tager det længere, andre gange går det hurtigere. Vi får en snak og viser kattene der kan være et match. Herefter er der tid til papirarbejdet og snak om foder mv. forklarer Jannie Meyer.

Du kan ringe til os mandag – fredag mellem kl. 10.00 og 12.00 på tlf. 38 88 12 00 – tryk 2 og vælg Billund Internat fortæller Jannie Meyer.

Kattens Værns Internat i Billund har til huse på Kløvervej 16, 7190 Billund 

Se deres hjemmeside

Kattens Værn's Internat i Billund

I butikken kan man købe foder og meget mere – Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark