TV-Lægen Peter Qvortrup Geisling trak 139 til Viadukthallen torsdag aften til foredrag

Foto: René Lind Gammelmark

TV-Lægen Peter Qvortrup Geisling gæstede torsdag aften Viadukthallen i Filskov.

 

Stafet for Livet havde arrangeret Peter til at komme med sit foredrag “Giv dit liv et serviceeftersyn”.

Mange kender jo Peter Qvortrup Geisling som TV lægen på DR. Peter har været ansat på DR i godt og vel 25 år.

Peter havde i mange år udsendelsen “Lægens Bord”, og har ligeledes lavet programmerne “Diagnose Søges” og “Med livet i hænderne”. Han er uddannet journalist og læge og genoptog serien “Lægens Bord” under Corona pandemien.

 

Masser af humor

Peter startede med masser af humor, og fortalte om en gang han holdt foredrag i Oksbøl hvor en af tilhørerne havde fået hæmorider.  I Oksbøl ringer man ikke til den praktiserende læge når man har fået hæmorider en lørdag… men nu var kvinden alligevel til foredraget, og da det blev tid til spørgsmål fortalte hun Peter Qvortrup Geisling om de forfærdelige lidelser hun har været igennem hele lørdag. Peter gav hende en recept på noget Proctosedyl, for så plejer der at være ryddet op i det.  Da Peter senere kørte fra Oksbøl tænkte han på hvad folk mon tænker når de efterfølgende ser hende i Brugsen.

 

Et gammelt kinesisk ordsprog

Han fortsatte foredraget med at fortælle at han gerne ville give tilhørernes liv et serviceeftersyn. Der er et gammelt kinesisk ordsprog der hedder: Hvis man ikke ændrer kurs en gang imellem her i livet, så ved man hvor man ender !  Så i kan trække en lige linje ud i horisonten, og vurder: er det godt nok det i ser for jer ?. Hvis det er godt nok så holder i bare fast i det. hvis ikke, så vil jeg gerne forsøge at inspirere jer en lille smule .

 

TV-Lægen Peter Qvortrup Geisling viste forskellige eksempler på udtræk fra sjove journaler.

 

De mange tilhørere fik også brugt lattermusklerne i løbet af Peters foredrag.

 

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse