Ugens Film uge 44/2023 i Grindsted Kino

Ugens FilmFoto: René Lind Gammelmark

Ugens Film uge 44/2023 – hvor vi har forskellige film på plakaten – i weekenden er der Disney Weekend

Mordet i Venedig – Spiller: 30. oktober – 1. november

I filmen ‘Mordet i Venedig’ vender mesterdetektiven Hercule Poirot tilbage for at opklare endnu et mysterie.

Handlingen udspiller sig denne gang i Venedig efter 2. verdenskrig, hvor en pensioneret Poirot pludselig befinder sig på et hjemsøgt palæ, hvor et mord finder sted.

Krimidramaet er, som sine to forgængere, baseret på en bog af Agatha Christie, og instrueret af Kenneth Branagh, der også for tredje gang kan ses i rollen som den kendte belgiske detektiv med det karakteristiske overskæg.

Som det også var tilfældet med Mordet på Orientekspressen og Døden på Nilen, har Branagh samlet et veloplagt hold af skuespiller til at gøre ham selskab på det store lærred.

På rollelisten finder man bl.a. Jamie Dornan og Jude Hill, der spillede hovedrollerne i Branaghs seneste film Belfast, der var inspireret af hans egen barndom og indbragte ham en Oscar for Bedste originale manuskript.

Ugens Film

PR-Foto

Baby-bio – After 5: Everything – 1.november kl. 10.00

Ungdomsfilmen ‘After Evertything’ er den femte film i serien om den uskyldige Tessa og den mystiske Hardin, som begyndte med fanfiction-filmatiseringen After i 2019.

‘After Everything’ handler om Hardin, der kæmper med at få ordene til sin næste bog ned på papiret, da Tessa bliver ved med at spøge i hans tanker. Presset fra hans bogforlag og familie vokser, så Hardin beslutter sig for at opsøge en gammel ven i Portugal. Her møder vi for første gang Natalie. Hardin prøver at råde bod på sin komplicerede fortid med Natalie, men hans mørke side får ham i problemer med Natalies ven Sebastian. Hardin indser, at han stadig er knust over ikke at have Tessa i sit liv, men Tessa ønsker dog, at Hardin skal komme videre, som hun selv er. Det hele bliver en gang for alle sat på spidsen for Hardin og Tessa, i den sidste film i After-franchisen, hvor de endeligt må beslutte, om det er muligt at leve uden sin sjæleven og store kærlighed.

Ugens Film

PR-Foto

The Miracle Club – Spiller: 2. – 4. november

Filmen ‘The Miracle Club’ handler om fire kvinder, der på en tur til Lourdes i Frankrig opdager hinandens venskab og personlige mirakler. 

Den hjertevarme fortælling er drevet af garvede skuespilskræfter, heriblandt Maggie Smith og Kathy Bates. Sammen med Agnes O’Casey kan de ses i rollerne som de tre veninder Lily, Eileen og Dolly, som lever en rolig tilværelse med deres ægtemænd i en forstad til Dublin i 1960’ernes Irland.  Pludselig får de chancen for at rejse til Lourdes, hvor besøgende valfarter til for at opnår personlige mirakler.  Da Chrissie, der spilles af den Oscar-nominerede Laura Linney, dukker op i landsbyen til sin mors begravelse, ripper det op i gamle sår.  Hun beslutter sig for at tage med til Lourdes, selvom hun ikke har set sin mors veninder, siden hun forlod byen som teenager. Hendes splittede forhold til både dem og sin mor kommer snart op til overfladen. Det bliver hurtigt klart, at tiden ikke læger alle sår, men måske er miklernes tid alligevel ikke helt forbi?

Ugens Film

PR-Foto

Disney – Weekend

Lørdag den 4. november kl. 14.00 – Bambi

Hjortekiddet Bambi kommer til verden ude i skoven en forårsmorgen. Snart finder Bambi gode venner i kaninen Stampe og stinkdyret Blomst. Den første tid bliver oplevelsesrig, men udramatisk. Så kommer vinteren, der bliver streng, og i de spirende forår mister Bambi sin mor, der falder for jægernes bøsser. Bambi forelsker sig i Feline, men må dog først slås med sin rival. Mennesket kommer atter tilbage til skoven, og denne gang forårsager de en skovbrand. Med nød og næppe redder Bambi sig selv og Feline fra flammerne. Bambis far møder vi kun flygtigt men kongeværdigt, og kongeværdigheden gives videre til sønnen. Da det atter bliver forår, kan både Bambi, Stampe og Blomst stolt fremvise den næste generation.

PR-Foto

Lørdag den 4. november kl. 16.00 – Løvernes Konge

I Disney-tegnefilmen ‘Løvernes Konge’ fødes den unge løve, Simba, som kronprins på den afrikanske savannes Kongeslette. Simbas onkel, Scar, der er den næste på tronfølgerlisten, myrder sin bror, Kong Mufasa, og får det til at se ud som om, at faderens dødsfald skyldes Simba, der tynget af sorg flygter langt ud i junglen. Scar tager nu magten og hersker hensynsløst over savannen. Imens vokser Simba op i junglen med sine nye venner Timon og Pumba, men en dag venter opgøret med fortiden.

Simba må nu hævne fortidens synder, fortælle sandheden, gøre op med Scar og endelig indtage sin retmæssige plads på tronen som Løvernes Konge.

PR-Foto

Søndag den 5. november kl. 14.00 – Tornerose

‘Tornerose’ var den sidste klassiske eventyrfilmatisering i Walt Disneys levetid (og frem til genrens revitalisering med ‘Den lille havfrue’ i 1989). Smukke Aurora er kongen og dronningens eneste barn. Ved sin dåb får hun af tre gode feer gode ønsker for fremtiden, men også en dødsforbandelse af den onde fe. Aurora kommer i pleje hos de gode feer, som mildner forbandelsen til, at prinsessen skal sove en årelang søvn, indtil et kærlighedskys vækker hende …

PR-Foto

Søndag den 5. november kl. 16.00 – Frost

Animationsfilmen ‘Frost’ (Frozen) handler om prinsesserne Anna og Elsa vokser op som tætte søstre, og lillesøsteren Anna elsker, når Elsa bruger sine magiske kræfter til at skabe is, sne og kulde. Men da hendes evne bliver skyld i et uheld, beslutter deres forældre at skille de to søskende ad samt skjule Elsas kræfter for både omverdenen og Anna.  Flere år senere er regentparret afgået ved døden, og Elsa skal krones som dronning samt genforenes med sin søster. Men hun kan ikke kontrollere sine kræfter. I raseri kommer hun til at indhylle kongeriget i evig vinter, og flygter langt op i bjergene.  Nu må den altid optimistiske Anna danne par med is-eksperten Kristoffer, hans trofaste rensdyr Sven og den levende snemand Olaf for at bryde den isnende forbandelse.
Disneys nye animationsfilm er inspireret af H.C. Andersens klassiske eventyr ‘Snedronningen’ om en ond dronning, der får små børn til at glemme barnetroen. Handlingen i ’Frozen’ er mildest talt anderledes, men genbruger Andersen-karakterens kolde evner som udgangspunkt for fortællingen.

PR-Foto

Reprise – Bastarden – Spiller: 5. november samt tirsdag-onsdag i næste uge

Filmen ‘Bastarden’ bygger på bogen ‘Kaptajnen og Ann Barbara’ af Ida Jessen og fortæller den sande historie om kampen om den uopdyrkede jyske hede i 1750’ernes Danmark – en kamp om naturen, kærlighed, ondskab, store ambitioner og ofre. I 1755 er det Frederik 5’s største ønske at kolonisere og civilisere den jyske hede, derfor begiver den fattige kaptajn Ludvig Kahlen sig afsted for at opdyrke heden. Det viser sig dog at være en større udfordring, da jorden er gold, og både ulve og lovløse hærger landet. Han får sig desuden hurtigt en fjende i den frygtindgydende godsejer Frederik de Schinkel, der forsøger at tvinge Kahlen væk. Da Schinkels husholderske, Ann Barbara, løber væk og søger tilflugt hos Kahlen, formes der et stærk bånd mellem de to, og sammen tager de kampen op.

Ugens Film

PR-foto

 

Ugens Film