Norwegian kommer med stor satsning i Billund Lufthavn

NorwegianNorwegian øger fra to til seks ruter i stor satsning fra Billund Lufthavn - PR-Foto: Hans Olav Nyborg

Fra sommeren 2024 bliver Norwegian igen væsentligt mere synlig på platformen i Billund Lufthavn, når de øger fra to til seks ruter. Det giver mere kapacitet på populære sommerdestinationer til danske turister, men de kommer også til at åbne op for mere turisme i Vestdanmark.

Når sommersæsonen til næste år bliver skudt i gang, vil Norwegian være betydeligt mere til stede i Billund Lufthavn. I dag flyver Norwegian til Oslo og Bergen. Men de har netop lanceret, at de kommer til at flyve til Stockholm og tre af danskernes favorit sommerdestinationer: Malaga, Alicante og Mallorca.

– Norwegians tilstedeværelse i Billund Lufthavn har altid været vigtig, og der er grobund for en stærk aktivitet for dem her, da det er et flyselskab, der er kendt af vestdanskerne for at give nogle rigtig gode oplevelser. Derudover har Norwegian også gode forbindelser til rejse- og charterbureauerne, så jeg er sikker på, at de hurtigt får succes med de nye ruter, fastslår Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn og understreger:

– Norwegians udvidelse betyder, at der til næste sommer som minimum er otte ugentlige afgange til både Malaga og Mallorca.

Magnus Thome Maursund, Chief Commercial Officer i Norwegian siger om de nye ruter fra Billund Lufthavn:

 Vi ved, at Alicante, Malaga og Mallorca er blandt danskernes foretrukne sommerrejsemål, og vi er glade for at kunne øge tilgængeligheden til netop disse destinationer for de danskere, der bor i Billund og omegn, hvor efterspørgslen er stor.

 

Øget turisme i Vestdanmark

Forbindelsen mellem Sverige og Danmark er vigtig for både turismen og erhvervslivet. Men når det kommer til turismen fra Sverige i Danmark, har der historisk set været et overtal af svenskere fra den vestlige og sydlige del, da det har været mere tilgængeligt bl.a. med kør-selv.

Sidste år satte Billund Lufthavn sammen med resten af partnerne i LEGOLAND Billund Resort fokus på at tiltrække turister til Vestdanmark fra Østsverige fra Stockholm området. Den udvikling kommer Norwegian til at understøtte i høj grad, når de begynder at flyve mellem Billund og Stockholm.

– Der er stor efterspørgsel på at rejse til Vestdanmark fra området omkring Stockholm, og det kommer Norwegian til at understøtte rigtig godt, da det betyder, at der den kommende sommer vil være mange flere flysæder til salg fra Stockholm til Billund. Norwegian er et super supplement til SAS på den her rute, siger Jan Hessellund og Magnus Thome Maursund understreger ligeledes afslutningsvis med, at der er et godt grundlag for bl.a. at tiltrække svenske børnefamilier:

– Svenskere omkring Stockholm får nu bedre mulighed for at besøge Billund, der jo blandt andet tiltrækker mange børnefamilier, der vil opleve Legoland.

 

Tidstabel

Norwegians nye ruter starter lidt forskudt af hinanden i løbet af sommeren:

  • Billund-Malaga starter 1. april med tre ugentlige afgange
  • Billund-Mallorca starter 1. maj med to ugentlige afgange
  • Stockholm-Billund starter 19. juni med to ugentlige afgange
  • Billund-Alicante starter 20. juni med en ugentlig afgang