XL-Balloner flytter til Fælledvej

XL-BallonerKateryna Litvin og Oleh Shynkarenko -Foto: René Lind Gammelmark

Ægteparret Kateryna Litvin og Oleh Shynkarenko ejer virksomheden XL-Balloner.dk der i nogle år har haft til huse på Elisesminde (tidl. Hapa) udenfor Grindsted.

Oleh kom til Danmark fra Ukraine for omkring 18 år siden. Kateryna kom her til for omkring 13 år siden. De lærte hinanden at kende på internettet.

Oleh Shynkarenko var på praktikarbejde på en minkfarm i 2005, herefter han arbejdede på minkfarm i mange år, indtil han blev ansat hos L & P Springs i Tistrup. 

Kateryna startede som au-pair omkring 2009 og det var første gang hun var i Danmark. Herefter kom hun tilbage til Ukraine. Hun kom igen tilbage til Danmark, hvor hun og Oleh blev gift. De har sammen en søn der bliver 12 til december, men han er ikke så vild med balloner forklarer Oleh.

Hun havde arbejde med rengøring, og til sidst arbejde hun på Hotel Arnbjerg i Varde.

Parret har siden maj begge arbejdet på fuldtid med XL-balloner.

 

I 2016 startede de XL-balloner op i et lejet hus i Alslev ved Varde.

De holdt fødselsdag for deres søn, og i Danmark var der ikke så mange forskellige balloner. Da de var i Ukraine på ferie så de specielle balloner, og fik derefter idéen til at skulle begynde at sælge balloner.

De pustede balloner op og lavede forskellige dekorationer med dem, og så fik de stille og roligt gang i virksomheden. Den første hjemmeside lavede Oleh i WordPress, og de annoncerede på Facebook.

Pladsen i det lejede hus i Alslev blev for trang, for de boede jo også privat i huset.

 

Startede onlinebutik

Starten med onlinebutik gav noget bøvl, idet der var problemer med at få onlinebetalingen til at fungere rigtigt. Den første ordre med onlinebetaling, fik parret betalingen afvist – det var noget bøvl, men de fik efterhånden bygget en god onlinebutik op.

De er startet fra 0, og begge arbejdede ved siden af deres hobbyvirksomhed.

 

XL-balloner

Foto: René Lind Gammelmark

Næste skridt var under Corona

Under Corona gik folk ikke så meget ud, så vi begyndte at sælge balloner som blev pustet op og pakket i en papkasse sammen med et kort. Det kom der godt gang i. Der var travlhed, og vi boede dengang i Alslev ved Varde, men da pladsen blev for trang købte parret hus i Ansager. Her var der en stor stue og en lille stue. Den store stue blev dog hurtigt for lille, for der var mange pakker der skulle pakkes til forsendelse.   

 

Flyttede virksomheden til Grindsted

I februar 2021 flyttede de ud i et 70 kvadratmeter stor lokale hos Hapa / Elisesminde på Morsbøl Skolevej. Pladsen blev hurtig for trang, og da Berit Hviid havde lukket sin butik der lå nabo til XL-balloner, blev lokalerne ledig, og de lejede det som ekstra lokale. Da vi sælger vores ting via vores onlineshop, har vi brug for at have mange reoler så vi kan få sorteret de over 4000 varenumre ud på – det gør det jo lettere når vi skal plukke til en ordre forklarer Kateryna.

 

Pladsen på Morsbøl Skolevej blev for trang

Vi er rigtig glade for lokalerne på Morsbøl Skolevej, men de er ikke optimale når vi skal modtage mange varer på paller, for man kan ikke køre paller ind. Derfor er vi i gang med at flytte firmaet til Fælledvej 7D (tidligere Superland mv.) som ejes af Brian Østergaard.  Her er der en bagindgang hvor vi kan køre paller direkte ind i lokalerne forklarer Oleh. Vi er i fuld gang med at flytte varerne til de nye lokaler, og den 1. december er vi på plads mener Oleh. 

 

Sælger ikke kun balloner

Ud over balloner sælger vi alt til festen, borddækning, servietter, duge, pynt, engangsservice, gæstekort, LED skilte mv. Champagne og snaps.

Vi har i øjeblikket bordkort til bryllup, Pynt til konfirmation, barnedåb, bryllup, fødselsdag.

Man kan også bestille os til at komme ud og pynte op med balloner til sin fest. Vi har også nogle kunder i København, hvor vi har kørt over for at pynte op. De seneste år har vi fået flere lokale kunder. Vi vil meget hellere have kunder i lokalområdet forklarer Kateryna, fordi der jo er meget spildtid når man skal køre langt efter en opgave. 

XL-balloner

Der sælges også servietter og alt andet til festen – Foto: René Lind Gammelmark

Ingen fysisk butik – sælger kun online, men man kan hente de bestilte varer i Grindsted.

Man kan godt bestille via onlinebutikken og vælge at hente det her i lokalerne i Grindsted.

 

Sætter en ære i at give en god service

Vi gør meget ud af at vi giver vores kunder en god service. Hvis folk køber helium sammen med balloner, spørger jeg dem altid om de har prøvet at fylde en ballon med helium. Hvis ikke viser jeg dem gerne hvordan de gør.  Vi vil helst have at kunderne bliver tilfredse med det de køber hos os forklarer Oleh.

 

Du kan se XL-balloners onlineshop ved at klikke HER