Dialogmøde stillede skarpt på mulighederne i Grindsted bymidte

Foto: Billund Kommune

En række lokale foreninger fra Mødestedet i Grindsted var i dag inviteret til et dialogmøde, hvor de satte ord på deres behov i den videre proces, når Vestjysk Banks lokaler, Kinobygningen og Frivilligcentret skal indrettes i takt med, at de frivillige aktiviteter, der i dag foregår på Mødestedet, ophører senest med udgangen af maj 2024

Parterne bag Budget 2024 er optagede af at finde gode løsninger, som sikrer, at de aktiviteter, som Grindsteds mange engagerede frivillige står i spidsen for, kan fortsætte i andre lokaler.

Kommunen undersøger derfor, om det er muligt at leje lokaler af Vestjysk Bank på Borgergade, så de frivillige, der indtil nu har hørt til på Mødestedet og Nordre Skole, fremover kan blive samlet i bankens lokaler, Kinobygningen og i Frivilligcentrets lokaler på Nymarksvej. Mere end 30 frivillige deltog i eftermiddagens dialogmøde, der blev afholdt i kultur- og idrætscentret Magion, hvor der var fokus på de nye lokalers muligheder.

”Der har været blus under kedlerne den seneste tid, hvor vi har arbejdet benhårdt på at finde forslag til nye egnede lokaler helt centralt i Grindsted bymidte. Samtidig ønsker vi at inddrage foreningerne bag de frivillige aktiviteter, da de er eksperterne, der ved, hvordan vi bedst muligt understøtter brugen og indretter lokalerne for at imødekomme de fremtidige behov. Derfor sætter jeg stor pris på eftermiddagens dialogmøde, og jeg ser frem til den kommende tid, hvor vi sammen skal sikre en proces frem mod flytningen, der tager udgangspunkt i, hvad de frivillige har brug for”, siger Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup, formand for Voksenudvalget i Billund Kommune (S).

Udvalgsformanden inviterede desuden Frivilligrådet, Ældrerådet, Kultur- og Fritidsrådet, Handicaprådet og foreningerne på Mødestedet til at besigtige Vestjysk Banks lokaler på Borgergade den 4. december.

”Lokalerne falder godt i tråd med vores ønske om at sikre Grindsted som fri bymidte og skabe mere byliv ved at tiltrække aktiviteter og borgere til centrum. Jeg håber derfor, at de frivillige har lyst til at se lokalerne – og ikke mindst, at de får en lige så rar fornemmelse, som jeg selv fik, da jeg stod og kiggede ud på butiksvinduerne og livet på gaden. Sammen med mine kollegaer i kommunalbestyrelsen bag Budget 2024 besøgte jeg nemlig i sidste uge de flotte og indbydende lokaler med både elevatorer og gode parkeringsmuligheder”, udtaler Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup.

Eftermiddagens dialogmøde fokuserede på de frivillige, der i dag hører til på Mødestedet. Derudover kører der en proces med de frivillige, der i dag hører til på Nordre Skole. De to ”spor” bliver tænkt sammen, men da foreningerne har forskellige behov, kører det som to parallelle processer skriver kommunen i en pressemeddelselse.