Jobmesse i Billund Idrætscenter slog deltagerrekord

Jobmesse i Billund Idrætscenter slog deltagerrekordFoto: René Lind Gammelmark

Jobmesse i Billund Idrætscenter slog deltagerrekord  lørdag fra kl. 10 til 15 

 

Der var allerede fra messen åbnede rigtig mange der var mødt op

Der var et par busser med folk fra Vejle området, ligesom der var jobsøgende fra mange andre byer. Der var omkring 850 ledige jobs der skulle besættes.

Centerdirektør Jesper Ekman-Nielsen fra Lalandia fortæller at Lalandia rekrutterer rigtig mange af deres sæsonmedarbejdere til jobmessen, men at de også har fået mange henvendelser fra jobsøgende, efter der begyndte at blive annonceret med at der blev holdt en jobmesse. Så der er også nogle af ansøgerne, som vi allerede har talt med, og så kigger de lige forbi for at sige hej.

Jobmesse i Billund Idrætscenter slog deltagerrekord

Jesper Ekman-Nielsen – Foto: René Lind Gammelmark

En god begyndelse

Claus Jeppesen der er HR direktør i LEGOLAND fortalte at han var rigtig godt tilfreds med antallet af deltagere. Da vi talte med ham var der kun gået 45 minutter siden dørene åbnede, og på det tidspunkt var der omkring 1400 deltagere.

Claus uddyber at man på forhånd havde tænkt at hvis der havde været 1500 gæster på jobmessen, så ville det være en succes. Sidste år var der 1000 deltagere til jobmessen.

Det er ikke antallet af deltagere der er vigtigt, det der er vigtigst er hvor mange jobs der bliver besat forklarer Claus Jeppsen. Det er sæsonarbejde, og vi kigger ikke så meget på hvor gammel man er. Det betyder mere at dem vi får ansat vil gå op i at give gæsterne en god oplevelse, så betyder det mindre om de er 16 år eller 60 år – det er ikke alderen der er afgørende. I de senere år har vi fået flere lidt ældre sæsonmedarbejdere ansat. I LEGOLAND er omkring 15% af de ansatte over 50 år forklarer Claus. 

 

Ikke kun lokale ansøgere

Vi plejer at gå efter medarbejder der har max. en times kørsel fra Billund – og erfaringerne fra sidste år er at det oftest er de lokale der kommer til jobmessen.

Netavisen Grindsteds redaktør mødte blandt andet en mor og en datter fra Rødding.  Emilia Poulsen mente ikke at afstanden var et problem, idet hun har sin egen bil. Hun var til jobmessen for at finde noget arbejde. Hun har tidligere arbejdet i Lalandia og LEGOLAND, så det var også de to steder hun gik efter at få job.

Jobmesse i Billund Idrætscenter slog deltagerrekord

Emilia Poulsen fra Rødding til højre, her sammen med sin mor – Foto: René Lind Gammelmark

De virksomheder der i år deltog i jobmessen i Billund Idrætscenter var:

LEGOLAND
Lalandia
LEGO House
WOW PARK
Billund Airport Hotel

 

WOW PARK havde en sjov aktivitet med på jobmessen, hvor man skulle skyde en bold i en stor balje.. se videoen herunder

Klik på de mange billeder i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse