Modeltog bliver luftet: Går du med en stille drøm om at blive lokofører og styre spændende lokomotiver

Går du med en stille drømFoto: Leif Christensen, LLN Press

Af Leif Christensen

Går du med en stille drøm om at blive lokofører og styre spændende lokomotiver, er muligheden til stede i weekenden.

Godt nok er det tog i størrelsen 1:87 – kaldet H0 – men alligevel.

Foto: Leif Christensen, LLN Press

Det er modeltogsklubben »Modulsammenslutningen«, der byder indenfor i klubbens lokaler på Storkevej 2 i Gesten ved et åbent hus arrangement.

– Efter tidligere at have været i en mindre kælder har vi nu moduler på omkring 125 kvadratmeter, fortæller klubbens kasserer, Michael Lincoln, Billund.

Han er en af en snes medlemmer fra et stort område, der gerne bruger tirsdag aften på at besøge lokalerne i Gesten.

– Vi kommer selvfølgelig primært for at køre med vores tog, men der bliver også bygget, og det sociale er utrolig vigtig for os, konstaterer Michael Lincoln.

Han og resten af klubben glæder sig til at byde indenfor lørdag og søndag i tidsrummet 10-14, og der er fyldt godt op i lokalerne med mange moduler og dermed masser af kørsel.

Går du med en stille drøm

Foto: Leif Christensen, LLN Press

Går du med en stille drøm

Foto: Leif Christensen, LLN Press

Bygges i moduler

Navnet »Modulsammenslutningen« fortæller meget tydeligt, at der bygges i moduler, hvor medlemmerne kan bygge et eller flere moduler, så det hele kan samles, og det kan også flyttes.

Klubbens medlemmer er alle interesseret i modeltog, men det er ikke de samme tog. Nogle kører primært dansk, mens andre foretrækker amerikanske tog og har modulerne bygget op med amerikanske landskaber.

I weekenden bliver der rig lejlighed til at se, hvordan modulerne kan bygges, og der bliver masser af kørsel. Der bliver lejlighed til at gå på opdagelse blandt modulerne og få en snak med de »togfolk«, der er klar til en snak om tog i al almindelighed, men modeltog i særdeleshed.

– I klubben har medlemmerne mulighed for at køre hver dag, men der er primært gang i kørslen på vores klubaften tirsdag, hvor vi er typisk 12-15 samlet og hygger os, men det gør da ikke noget, hvis der kommer et par nye medlemmer til, noterer kasserer Michael Lincoln, der er spændt på, hvor mange der kigger ind.

Mange meter moduler er stillet op og tager meget plads, så ønsket er, at gæsterne fordeler sig over de to dage, formiddag og eftermiddag.

Går du med en stille drøm

Foto: Leif Christensen, LLN Press

Går du med en stille drøm

Foto: Leif Christensen, LLN Press