Ældre Sagen i Grindsted holdt årsmøde på Mødestedet

Ældre Sagen i Grindsted holdt årsmødeFoto: Troels Gydum

Af Troels Gydum

Ældre Sagen i Grindsted holdt i går aftes – onsdag den 13. marts sit Årsmøde på Mødestedet i Grindsted.

145-150 glade og forventningsfulde medlemmer var mødt frem til en sal pyntet i gule og varme påskefarver af bestyrelsen og andre frivillige.

Formanden bød velkommen – og erindrede om, at dette formentlig ville blive det sidste årsmøde, som Ældre Sagen kom til at afvikle på Mødestedet.

 

Som første indlæg på årsmødet havde ældre Sagen inviteret Else Zippor, der er direktør for Voksenområdet i Voksenudvalget i Billund Kommune.

Else Zippor orienterede i generelle vendinger om nogle af de intentioner, som Sundhedsstrukturkommissionen havde barslet med vedrørende hele sundhedsområdet.

Else Zippor kom ligeledes ind på, hvordan Billund Kommune har grebet udviklingen an – og arbejder med fx “det stille sundhedsvæsen” og “Kompasset”. Der er fortsat mange ubesvarede spørgsmål fra Christiansborg – og den endelige udformning af den kommende Ældrelov er endnu ikke på plads.

Billund Kommune arbejder med at udvikle “samstyrende teams”, hvor 10 – 12 fagpersoner skal “deles” om de påkrævede opgaver –  og regner med at have det hele færdigudrullet i løbet af det kommende år i hele kommunen.

Formanden takkede Else Zippor for indlægget – og regnede med, at der ville tilflyde os flere relevante informationer efterhånden som ældrepolitikken i Kommunen udvikledes.

Herefter tog forsamlingen fat på det egentlige årsmøde – og startede med at vælge en dirigent – Chresten Storgaard – der takkede for valget og konstaterede, at alle formalia vedrørende indkaldelse m.v. var overholdt.

Herefter gav Chresten Storgaard ordet til formanden, der aflagde bestyrelsens beretning med følgende overskrifter:

 

Ældre Sagen – overordnet, Ældre Sagen – lokalt, den nye ældrelov, Mødestedet og nye lokaler.

Formanden gennemgik Ældre Sagens foreningspolitiske opbygning i store træk – fra alle de frivillige til sekretariatet med omkring 150 ansatte.

Formanden omtalte flere af de fokuspunkter, som  Ælder Sagen arbejde med i landspolitisk sammenhæng. Herunder ældrereformen og ønsket om en parallelregulering af folkepensionen.

Formanden orienterede om årets gang i vores lokalafdeling – herunder en kort redegørelse om historikken fra Kommunens beslutning om at lukke Mødestedet til de nye lokaler på Vesterbrogade 1.

Alt i alt var formanden tilfreds med det endelige resultat – underforudsætning af, at Kommunen holder sine løfter mulighederne om den detaljerede indretning. Vagn Dalgård Sørensen rundede sin beretning af med en stor tak til såvel bestyrelsen som de mange frivillige, der hver dag gør en stor indsats i Ældre Sagens tjeneste.

 

I forbindelse med formandens beretning havde et enkelt medlem en kommentar:

Han synes, at bestyrelsen skulle arbejde for, at de fuldstændigt urimelige, tårnhøje lønninger, der udbetales til de ansatte i Ældre Sagens sekretariat på bekostning af de frivilliges indsats blev reduceret til et anstændigt niveau.

I forbindelse med kassererens information omkring regnskabet blev det påpeget fra salen, at da ikke alle havde adgang til – eller ønskede at benytte sig af – de elektroniske medier, var det bestemt ikke nogen god idé at undlade at annoncere om den “kommende” måneds aktiviteter i ugeavisen.

Der var ikke indkommet forslag til bestyrelsen inden deadline.

Peter K. Hansen, Hans Lund Pedersen og Ella Thomsen modtog alle genvalg.

Knud Møller Jepsen orienterede kort om sit ønske om at træde ud af bestyrelsesarbejdet.

 

En lille munter og givende episode indfandt sig, da formanden ihærdigt forsøgte at finde to suppleanter…

Hvorvidt rækkefølgen blev suppleant 2-1 eller 1-2 er sådan sen set lige gyldigt. Resultatet blev, at Anni Jessen og Axel Lindhardt tilbød deres indsats for Ældre Sagen for det kommende år.

Under eventuelt rejstes spørgsmål om det noget akavede navn på det kommende seniorhus. Dette blev forklaret.

Formanden imødeså nogen læserbrevsudveksling i samme anledning – hvilket blev bekræftet fra salen.

Herefter takkede formanden dirigenten for et godt arbejde –  lukkede det officielle årsmøde – og overlod salen til bestyrelsens servering af lidt til både ganen og maven…

 

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse