Sprogskolen er flyttet

Sprogskolen er flyttetFoto: René Lind Gammelmark

Sprogskolen er flyttet til nye lokaler i Vestergade.

Give Grindsted Uddannelsescenter flyttede i påsken fra lokalerne i Grindsted MidtPunkt til de nye lokaler i den tidligere Netto butik på Vestergade i Grindsted.

Karsten Juhler – Foto: René Lind Gammelmark

Tirsdag morgen mødte Netavisen Grindsteds redaktør Karsten Juhler fra Give Grindsted Uddannelsescenter i de nye lokaler kl. 8.

Vi er næsten klar, og det skal vi også være, for de første kursister møder ind her kl. 9 fortalte Karsten Juhler.  

Der var lidt småting der var i gang med at blive ordnet, ligesom den sidste rengøring var i gang.

Det har været den helt store omgang lokalerne har været igennem. Der er blevet brækket gulve op, lagt nyt gulv, sat skillevægge op, og nyt troldtex loft, samt varme og ventilationsanlæg. Tirsdag morgen var alle møbler på plads i lokalerne, og det var kun småting der manglede at blive færdiggjort. Der er et enkelt lille lokale ude bagved hvor der skal lægges ny gulvbelægning og sættes nyt troldtex loft op forklarede Karsten Juhler.

Der kommer i løbet af en uge omkring 500 kursister igennem lokalerne, hvoraf hovedparten kommer om aftenen.  Det er mest voksne udenlandske borgere der er i arbejde vi har på sprogskolen om aftenen. Der er også mange af vores kursister der har skæve arbejdstider, derfor kan vi også se at der begynder at komme flere kursister om dagen forklarede Karsten Juhler.

Foto: René Lind Gammelmark

Der er i øjeblikket 13 undervisere og 4 øvrige medarbejdere tilknyttet

Det er primært dansk for udlændinge. Dansk er ikke det letteste sprog at lære, for der er ikke så mange regler, men mange undtagelser. Det er ikke et sprog man sådan lige tilegner sig. Vi har også matematik og engelsk undervisning. Vores målgruppe er generelt voksne der har behov for uddannelse forklarer Karsten Juhler.

Vi har også nogle danskere som modtager almen danskundervisning og ordblindeundervisning. 

 

Sprogskolen startede i 2005

I 2004 vandt vi et fælles udbud fra Billund og Grindsted kommuner om sprogundervisning. Det startede vi op med i januar 2005 det gamle møbelhus på Tinghusgade i Grindsted, hvor også AOF tidligere holdt til.  Der var vi de første mange år forklarede Karsten Juhler. I 2011 – 2012 var vi ved at vokse ud af lokalerne. Da vi i 2012 vandt det nye udbud, fik vi en aftale i stand med COOP om at leje lokaler i Grindsted Midtpunkt. Bygningerne blev senere solgt til Junge Byg, der skal bygge boliger på grunden og derfor vil der ikke være plads til os. . Claus Junge hjalp med kontakten til til Martin Moen der havde den gamle Netto butik. Det har været et godt samarbejde, som gør at vi nu i dag kan åbne for sprogskolen i nye lokaler.

Martin Moen så det også som en mulighed for at få fastholdt noget liv i midtbyen, med sprogskolen i de gamle Netto lokaler, frem for at skolen skulle flytte udenfor byen. Vi er glade for at kunne være med til at skabe liv i midtbyen udtalte Karsten Juhler.

 

Åbent hus 

Onsdag den 10. april 2024 holder Give Grindsted Uddannelsescenter åbent hus fra kl. 15 til 18.  Borgmester Stephanie Storbank klipper snoren kl. 15.00, og der vil være lidt godt til mad og drikkelse. Alle er velkomne til at komme forbi og se vores lokaler og få en snak med os udtalte Karsten Juhler.

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark