Borgmesteren klippede snoren

Borgmesteren klippede snorenFoto: René Lind Gammelmark

Borgmesteren klippede snoren, da Give Grindsted Uddannelsescenter onsdag eftermiddag kl. 15 officielt indviede de nye lokaler på Vestergade.

Onsdag eftermiddag holdt Uddannelsescentret officiel indvielse af de nye lokaler der var blevet taget i brug efter påske. Der var mange der var mødt op for at se, hvordan lokalerne var blevet bygget op og indrettet.

 

Borgmester Stephanie Storbank holdt tale før hun klippede snoren

I sin tale kom Borgmester Stephanie Storbank ind på at der i Billund Kommune bor mere end 94 forskellige nationaliteter. Det bliver talt rigtig mange sprog i vores kommune. Jeg ved at den undervisning der er af voksne, som jeres 13 undervisere tager sig af, er enormt værdsat. Det kan man også se på tallene, for jeg kan forstå at der i løbet af en uge kommer omkring 500 kursister igennem i lokalerne, hvoraf de fleste er voksne der skal lære dansk.  Jeg ved at Dansk ikke er det letteste sprog at lære. Der er ikke mange regler, men rigtig mange undtagelser. Det er ikke et sprog man bare lige tilegner sig. Jeg er sikker på at vores kursister er i trygge hænder hos jer, for i gør alt hvad i kan for at hjælpe dem på vej  – så de kan komme videre ud på arbejdsmarkedet, på uddannelser mv.  Samtidig så hjælper i også andre voksne der har behov for uddannelse i f.eks. matematik og engelsk. I underviser også voksne ordblinde.

Herefter klippede Borgmester Stephanie Storbank snoren.

 

Karsten Juhler fra Give Grindsted Uddannelsescenter takkede Martin Moen for hans tilgang til opgaverne.

 

Arkitekt Jørgen Lundsgaard fra Give fik herefter ordet.

Jørgen kom i sin tale ind på at det nu var fjerde gang han var med i et projekt for uddannelsescentret.

Tre gange i Grindsted og en gang i Give.

I Give var det Det gamle landbrugscenter der blev omdannet til Uddannelsescenter. Første gang i Grindsted var da Jørgen havde sin første læredag som tømrer, i den gamle møbelforretning på Tinghusgade.  Jeg var også med da i flyttede ned i den gamle Fakta butik i Grindsted Midtpunkt , og nu her i den gamle Netto butik.  I er nogle meget tålmodige og meget flinke bygherrer. Der er aldrig problemer når vi kommer – det er bare noget der løses.  Det har været en dejlig proces på 2 måneder tak til alle håndværkere.

 

Der var drikkevarer og mad til gæsterne inde i Uddannelsescentret, og udenfor var der en pølsevogn.

 

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse