Grindsted-dreng gør det igen ! sørger for nyt liv i den gamle Netto butik

Give Grindsted Uddannelsescenter flytterFra venstre, Jørgen Lundsgaard, Martin Moen og til højre Karsten Juhler - Foto: René Lind Gammelmark

Omkring påske 2024 flytter Give Grindsted Uddannelsescenter fra Engvej og Grindsted Midtpunkt til den gamle Nettobutik som Martin Moen købte for godt et år siden.

 

Har haft flere muligheder i spil

Tømrer- og snedkermester Martin Moen købte i september 2022 den gamle Nettobutik på Vestergade. Siden har der været flere forskellige planer med de gamle butikslokaler.  Ovenpå butikken er der et antal ejerlejligheder – så det er kun underetagen hvor Netto tidligere havde til huse Martin Moen ejer.

Martin Moen fortæller at hans medarbejdere nu har fjernet alt indmad i butikken, så man har en helt tom bygning at arbejde med. Håndværkerne er i gang med at skulle lave kloakker ved toiletrummet. I løbet af den næste uges tid er det meningen at der skal fyldes beton på der hvor vi har fjernet det, og så skal gulvet slibes, hvorefter det skal spartles og pudses. Derefter skal vi i gang med at sætte skillevægge op forklarer Martin Moen.

Tirsdag aften havde Martin Moen, Karsten Juhler og Jørgen Lundsgaard inviteret beboerne fra lejlighederne over butikken, samt ejerne af lejlighederne ud på Hotel Hedemarken hvor de fik en orientering over hvad der skulle ske med lokalerne. Medarbejdere fra Uddannelsescentret var også inviteret med og i alt var vi 25 personer fortæller Martin Moen.

Det var rigtig godt at få en snak med beboere og ejere – og vi var vel på Hotel Hedemarken omkring tre timer, hvor vi også fik smørrebrød forklarer Martin Moen.

 

Fastholder en central placering i Grindsted Midtby

Give Grindsted Uddannelsescenter flytter fra Engvej og Grindsted Midtpunkt, da lokalerne der skal væltes til fordel for nybyggeri. Vi flytter om i den gamle Nettobygning for at fastholde en central placering i Grindsted Midtby. Det er godt for både byen og for os fortæller Karsten Juhler. Vi håber at kunne flytte ind umiddelbart efter påske. 

Der er både morgen, eftermiddag og aftenhold på Uddannelsescentret, måske tæt på 500 – men så mange er der jo ikke på en gang… Folk kommer forskellige dage og på forskellige tidspunkter.  Når der er flest er der nok omkring 150 personer på uddannelsescentret samtidig, det er mest om aftenen der kommer så mange forklarer Karsten Juhler.

Kursisterne kommer ikke kun fra Grindsted by, men fra et stort opland også ud mod Varde Kommune.

Kursisterne på Sprogskolen er udlændinge. Der ud over har vi på Uddannelsescentret almen uddannelse, dansk, matematik, engelsk og kontakt til borgere i andre sammenhænge.  

Give Grindsted Uddannelsescenter har lokaler i Give, Billund, Grindsted og på Kulmosegård ved Eg

 

4-gang Jørgen Lundsgaard laver skoleflytning/indretning

Arkitekt Jørgen Lundsgaard fra Give fortæller at det er 4. gang at han laver skoleflytning eller indretning for Give Grindsted Uddannelsescenter.

Det giver også Uddannelsescentret en bedre synlighed i de nye lokaler, for på Engvej er det jo bagved de har synligheden fra parkeringspladsen. Her er det helt fremme hvor alle vil kunne se at her er Give Grindsted Uddannelsescenter.

Der skal være undervisningslokaler hvor der kommer dagslys ind (mod Vest). Vinduerne bliver udskiftet med dørpartier – så de samtidig kan virke som flugtvej. bagerst i bygningen bliver der kontorer, lærerværelse og depotrum mv.

Hovedindgangen bliver bibeholdt som det er nu, hvor kursisterne skal gå ind af, så kommer der et lounge-område – og café område hvor man i pauserne kan gå ud og få det man nu har brug for – der bliver også lavet et lille køkken.

Indretningen bliver med farver og materialer lige som de nuværende lokaler på Engvej forklarer Jørgen Lundsgaard.