Månedens bog i maj 2024 på Billund Bibliotekerne

Månedens Bog, Billund B ibliotekerne

Månedens bog i maj 2024 på Billund Bibliotekerne er bøgerne Baumgartner og Den slags små ting

 

Bibliotekerne i Magion i Grindsted og i Sdr. Omme

Baumgartner af Paul Auster

Paul Austers seneste roman ”Baumgartner”, handler om en aldrende enkemand, som er gået i stå i livet, efter hans kones meningsløse død 10 år forinden. Dagene flyder ud i et og hukommelsen er begyndt at svigte. En dag sætter en hændelse af små hverdagsulykker dog gang i Baumgartner igen, og pludselig får han øjnene op for nye venskaber, og han begynder at huske den kærlighed han har oplevet i livet. Bogen er skrevet med spring i tiden, hvor vi hopper mellem nutiden og Baumgartners fortid. Hovedsageligt tiden sammen med hans nu afdøde kone fylder meget, men også Baumgartners far har fået en fin plads i romanen.

”Baumgartner” udkom i Danmark sidste efterår og blev rigtig flot modtaget. Modsat mange af Paul Austers andre romaner, er dette en tyndere roman på under 250 sider. Dette betyder dog ikke at bogen ikke har samme dybde, som Paul Auster altid er kendt for at levere.

Månedens bog i maj 2024

PR-Foto

Bibliotekerne i Billund og Vorbasse

Den slags små ting af Claire Keegan

”Den slags små ting” er en lille, men dyb kortroman om en mand, der står i et dilemma. Romanen foregår i 1985, i en lille irsk landsby. Hovedpersonen Bill er født uden for ægteskab i 1940, hvor hans mor, meget mod tidens sædvane, fik lov til at beholde sin plads i huset hos en rig familie. Her er Bill vokset op og hans voksenliv er præget af den godvilje, han selv har modtaget i sin barndom. Som voksen forsøger han derfor at give igen til alle, der har mindre end ham selv. Så meget, at det af og til går ud over hans egen familie. En dag besøger Bill byens kloster, hvor han får øje på en beskidt lille pige, der bliver holdt til fange i klosteret. Nu går Bills dilemma på, om han skal gribe ind overfor den lille pige, eller om han skal stole på at nonnerne behandler hende ordentligt.

”Den slags små ting” er i genren kortprosa og den er skrevet med åben slutning. Dette gør læseoplevelsen mere intens, og det betyder også at den egner sig til den læser, der holder af at tænke videre over historiens slutning.

Claire Keegan en irsk forfatter, som har udgivet en del andre bøger, alle i form af noveller eller kortromaner.

Månedens bog i maj 2024

PR-Foto