Moderaterne inviterede til EU debatmøde

Foto: Privatfoto

Moderaterne inviterede til EU debatmøde på Grindsted Landbrugsskole.

Mandag aften var foredragssalen på Grindsted Landbrugsskole omdannet til EU debatmøde, med Europa Parlaments kandidater fra SF, Socialdemokratiet, Moderaterne, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.

Arrangementet var organiseret af Moderaterne i Billund Kommune, som en del af Moderaternes månedlige tiltag ”Gå til politik”. Et tiltag der løber af stablen den sidste mandag i måneden i hver af de 10 storkredse, og som er et åbent forum med gratis deltagelse uanset hvilket politisk ståsted man måtte have. Normalt er der lokalpolitiske emner på programmet, men denne aften i Grindsted var altså dedikeret til EU debat forud for valget den 9 juni 2024 fortæller Moderaterne til Netavisen Grindsted

Samtlige ”Gå til politik” arrangementer indledes med en direkte videoforbindelse til Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, som giver en kort status på hvad der rører sig på den generelle politiske scene. Således også denne mandag aften, hvor solen og foråret kiggede frem og indgød optimisme blandt de indbudte EP kandidater, inden de debatterede vigtige emner som miljø og klima, sikkerhedspolitik og ikke mindst krigen i Ukraine. Særligt det sidste emne fordrer bred enighed på tværs af partifarver, mens der indenfor de andre emner ikke overraskende var større uenighed, som gav anledning til en skarp men konstruktiv debat om bl.a. atomkraft, asylpolitik og den demografiske udfordring der er gældende på tværs af det europæiske kontinent.

Moderaterne står for den gode og åbne tone samt bredt samarbejde i den politiske debat, og aftenens debatmøde efterlod forhåbentlig de ca. 30 fremmødte tilhørere med en bedre forståelse af de respektive kandidaters syn på de debatterede emner. Aftenen blev afsluttet med en tak for debatten, og ønske om et godt valg af Moderaternes egen kandidat i Sydjyllands Storkreds, Ivar Nørlund.

Foto: Privatfoto