Billund er igen løbet tør for byggegrunde

Billund er igen løbet tørFoto: Marianne Thorø

Af Marianne Thorø

Billund er igen løbet tør for byggegrunde – det er sket et par gange før, og nu er det sket igen

Billund Kommune har måtte sætte “udsolgt-“skiltet på byggegrunde i Billund by – og dermed kan der ikke sælges flere byggegrunde i 7190 i denne omgang.

– Det kom lidt bag på os, fordi det pludselig gik hurtigt. Der har ikke været så meget gang i salget i et år, og så er det pludselig gået stærkt her de seneste 14 dage, siger direktør for Teknik, Plan og Kultur, Martin Sejersgaard-Jacobsen.

Det er området Valmuen og Læhegnet i Billund Syd, der nu er væk. Fra 2022-2024 har Billund Kommune solgt i alt 49 grunde i den nye udstykning – de sidste 9 inden for 14 dage.

– Nu skal vi snakke med politikerne om at sætte flere penge af til byggemodning til næste omgang byggegrunde. Som det er nu ligger næste etape i 2026, og Billund er en by i rivende udvikling, så vi skal have undersøgt med politikerne, om det kan rykkes frem. Jeg håber da, de er med på, at vi finder en løsning, siger Martin Sejersgaard-Jacobsen.

Han vurderer, at der tidligst om et år vil være flere byggegrunde på markedet i Billund Syd – hvis den politiske proces går i gang hurtigst muligt. Der er stadig plads til cirka 150 grunde i Billund Syd, og der arbejdes på, at næste ombæring vil omfatte omkring 30-50 grunde.