Børn med indlæringsvanskeligheder dystede under Stjernestævne i Grindsted

Dagen blev afsluttet med medaljeoverækkelse af Stephanie Storbank. Foto: Billund Kommune

Med fairplay og fællesskab i centrum er Skole OL-finalen for alle børn i Billund Kommune som hjemsted for Børnenes Hovedstad.

Derfor blev der i dag afholdt DIF Skole OL Stjernestævne for elever med generelle indlæringsvanskeligheder fra SOLEN – Specialklasserne på Vestre Skole, hvor borgmester Stephanie Storbank også kiggede forbi

 

Med under en måned til, at Billund Idrætscenter indtages af tusindvis af glade børn til Skole OL-finalen, kan det være svært for børn med generelle indlæringsvanskeligheder at rumme en dag, hvor det hele er anderledes og samtidig skulle forholde sig til tusindvis af andre børn.

Derfor blev der onsdag formiddag afholdt et Stjernestævne på Grindsted Stadion, hvor 34 elever med særlige behov fra SOLEN dystede og oplevede en dag med de børneolympiske værdier fællesskab og fairplay i fokus. Her havde børnene en dag fyldt med sjove atletikaktiviteter i børnehøjde arrangeret af Atletikklubben Heden.

Formålet med Stjernestævnet er at give børnene en god idrætsoplevelse samt at stifte bekendtskab med det lokale foreningsliv, hvor de får lov at udfordre sig selv i atletikkens verden og opleve glæden ved at bevæge sig. Børnene prøvede sig i dag af i fire forskellige atletikdiscipliner i børnehøjde: Speedlængde, speedbounce, turbokast, panda/krabbe challenge, hvor dagen til sidst blev rundet af med medaljer til alle elever, som skabte stor begejstring.

Elever fra SOLEN havde en dag fyldt med sjove atletikaktiviteter i børnehøjde arrangeret af Atletikklubben Heden. Foto: Billund Kommune

Der blev sprunget både højt og langt i disciplinen speedlængde. Foto: Billund Kommune

Borgmester Stephanie Storbank deltog og oplevede børnenes begejstring.

”Skole OL-finalen handler særligt om fællesskab og fairplay, og som borgmester er jeg optaget af, at alle børn, der kan og vil, bliver en del af fællesskabet. Det var fantastisk at se eleverne folde sig ud i de forskellige discipliner, hvor deres glæde og energi virkelig smittede af. Derfor er jeg meget taknemmelig for at opleve den store støtte, der er fra lokale foreninger som Atletikklubben Heden – både i dag og til Skole OL-finalen i juni,” siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune. 

Ideen til stjernestævner har DIF Skole OL fået efter Billund Kommune og det specialpædagogiske tilbud Drive under sidste års finale afholdt deres eget Skole OL i elevernes egne trygge rammer på skolen. Her dystede eleverne i forskellige discipliner, som også Skole OL-finaledeltagerne skulle deltage i.

Efter sidste års succes har DIF Skole OL valgt at afprøve tiltaget i andre stedet i landet, hvor der i dette skoleår også afholdes Stjernestævner for børn med generelle indlæringsvanskeligheder.

”Vi er utrolig glade for, at vi i samarbejde med Billund Kommune er lykkes med at få børn med generelle indlæringsvanskeligheder inkluderet i DIF Skole OL. DIF Skole OL er for alle børn og med Stjernestævnerne viser vi, hvordan vores aktiviteter på forskelligvis kan tilpasses og justeres målgruppen samtidig med at børnene også præsenteres for og forhåbentlig hjælpes ind i idrættens fællesskaber,” udtaler Janni Thrane, projektleder for DIF Skole OL.

 

Fakta om Skole OL-finalen:

  • Omkring 7000 børn fra 4. – 8.klasse fra hele Danmark indtager fra den 11.-14.juni Billund Idrætscenter til Skole OL-finalen.

Billund Kommunens værtskab er muliggjort med støtte fra Ole Kirk’s Fond