Multitalent vandt både i tennis og løb

Siv nu Danmarks næsthurtigste 600 meter-løber i U13

Det 12-årige multitalent Siv Bertelsen fra Grindsted har igen vist sin alsidighed. Dagen efter at have vundet bonusfinalen i en seniorturnering i Randers satte hun årets næsthurtigste tid for U13-piger på 600 m i Danmark i år, 1.46,91 min. Den hurtige Grindsted-pige tilhører nu den absolutte danske elite i sin aldersgruppe på alle distancer lige fra 600 m til halvmarathon.

Med de 1.46 min. forbedrede hun sin personlig rekord fra i fjor med ikke mindre end otte sekunder. Hun havde hård vestjysk modvind på to af de tre langsider i løbet og kun en gang medvind. Samtidig var hun helt i særklasse, hele 13 sekunder foran nr. to, og havde derfor ingen til at presse sig. Alligevel var hun kun et sekund langsommere end årets hurtigste danske pige i aldersgruppen.

Også i begge sine to øvrige discipliner ved regionsstævnet i Esbjerg satte hun personlige rekorder med 4,26 m i længdespring og 29,82 sek. på 200 m, en forbedring på næsten to sekunder. I begge discipliner besatte tennispigen andenpladsen ved regionsstævnet.

Storesøster Lykke, 14, der også er bedst kendt som tennisspiller, hentede en tredjeplads i spydkast med 22,28 m og tangerede sin personlige rekord i længdespring hele to gange med resultatet 3,72 m.

 

Gav kun tre partier væk i to kampe

Dagen før havde Siv vundet bonusturneringen  i seniorturneringen i Randers sikkert med 6-0 6-1 i semifinalen og 6-0 6-2 i finalen efter den hårdest mulige lodtrækning, hvor hun mødte den topseedede, sin doublemakker fra ungdoms-DM, allerede i kvartfinalen.

I sin blot fjerde singlekamp siden 13. januar efter mere end tre måneders kamppause på grund af kyssesyge nåede storesøster Lykke frem til finalen, hvor hun tabte til samme modstander fra værtsklubben, som havde slået Siv ud i kvartfinalen.