Varme i Vorbasse – uden naturgas?

Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Alle er enige om, at vi må stoppe de negative konsekvenser af det stadig varmere klima, og der er heldigvis mange bud på, hvad vi kan stille op. Et af de mest oplagte er udfasning af de fossile brændsler som kul, olie og gas. For os i Vorbasse betyder det, at vi skal se os om efter noget andet at holde varmen ved end den naturgas, som afløste oliefyrene for 25 – 30 år siden skriver Vorbasse Lokalråd i en pressemeddelelse.

Hvilke alternative løsninger foreligger, og hvad kommer det til at betyde for familiernes varmekomfort og ikke mindst for deres økonomi?

Billund Kommune og Vorbasse Lokalråd har sat sig for at give et bud på svar med tre indlæg fra repræsentanter fra fossilfrie brancher.

Det er:          

  • Grindsted El- og Varmeforsyning (GEV), som arbejder med en kombination af fjernvarme og varmepumpe
  • Termonet, som arbejder med termisk energi via lodrette boringer
  • Varmepumper (jord til vand, luft til vand, luft til luft)

Borgermødet finder sted i Vorbasse Fritidscenter, den 25. oktober kl. 19 – 21.

Ud over de tre indlæg vil en repræsentant fra den lille vestfynske landsby Føns øse af sine erfaringer med et mini-fjernvarmenet, og Billund Kommune vil fortælle om de initiativer, der er i gang på klima- og energiområdet i kommunen.

Hvis der opstår et behov for en snak om finansiering, vil Sparekassen Kronjylland stå bi.

Formanden for Vorbasse Lokalråd, Jørn Poulsen, udtaler ”Vi håber at så mange som muligt vil møde op, for det er vigtigt, at vi alle er godt informeret, før vi beslutter os for en endelig løsning. Det kunne være fantastisk, hvis vi kan finde frem til en fælles retning i det videre arbejde.