Den lokale opbakning til butikkerne betyder alt

Kirsten og Annie Kristensen - Foto: René Lind Gammelmark

Netavisen Grindsteds redaktør fik en snak med Annie Kristensen og hendes mor Kirsten, fordi de føler, at det nu er nødvendigt at få italesat et potentielt problem, som detailbutikkerne i Grindsted i øjeblikket er udsat for: nemlig det at folk efter Corona er begyndt at handle i de store byer som Vejle, Kolding, Esbjerg og Herning.

Meget vigtigt at støtte op om det lokale
Det er af meget stor vigtighed at kunderne handler i de lokale butikker, fremfor at handle på internettet og udenbys. Hvis kunderne handler lokalt, er de nemlig med til at holde liv i de mange butikker, der er i Grindsted på nuværende tidspunkt.

Der har tidligere været kørt kampagner for netop at få kunderne til at få øje på vigtigheden at handle lokalt, specielt i tiden med Corona. Det er helt afgørende, at man støtter op og værner om det, vi har her i Grindsted. For Grindsted har faktisk meget at byde på, siger Annie Kristensen. Annies mor Kirsten supplerer, at der jo næsten ikke er noget, man er nødsaget til at tage udenbys for at købe, for man kan jo købe næsten alt her i Grindsted. 

Det er jo egentlig lidt af en luksus, at man kan tage ned i sin egen by for at få de ting, man har brug for, og derfor skal man også sørge for at gøre brug af det, siger Annie Kristensen.

Børnlille har et stort udvalg
Hos Børnlille har man siden starten den 3. oktober 2020 på Vestergade 1 udvidet sortimentet og den aldersgruppe, vi har tøj til. Da vi startede var det i størrelse 0-6 år, og da vi åbnede på Vestergade 6 i oktober 2021 var det med tøj i aldersgruppen 0-8 år. I december 2021 blev det udvidet til 12 år, og nu har vi tøj op til 14 år i butikken, fortæller Annie Kristensen. Med den situation, der er lige nu, bliver vi nødt til at holde lidt igen og ikke tage flere nye mærker ind. 

Folk er blevet lidt dårligere til at handle lokalt og støtte op om de lokale butikker, efter at Corona er kommet lidt i baggrunden. Folk er begyndt at vende til bage til det, man kendte til med at handle på nettet eller køre til en af de store byer som Vejle eller Kolding. Vil gerne have at kunderne får lokalfølelsen tilbage, siger Kirsten.

Vi havde udfordringer under Corona, men det er som om, at de udfordringer, der er lige nu med stigende priser på mange ting, gør, at børnefamilierne ikke har så mange penge til rådighed til tøj mv. da pengene jo bliver brugt til dagligvarer med stigende priser, strøm, varme og brændstof. Vi forsøger altid at ramme et rimeligt prisleje og have nogle gode tilbud i butikken, siger Annie og Kirsten, der er overbeviste om, at kunderne sagtens kan finde gode tilbud i Grindsted. Det er derfor ikke nødvendigt at køre udenbys. Vi ønsker ikke at gå tiggergang for at få folk til at handle hos os i de lokale butikker, men derfor vil vi alligevel appellere til, at man støtter op om butikkerne. Ellers risikerer man jo, at butikkerne ikke er der om et år. Hos Børnlille står vi ikke foran en lukning, men med den udvikling, der har været, er vi jo selvfølgelig også udfordret og har brug for støtte og opbakning fra lokalbefolkningen til, at man handler her. Vi har tydeligt kunne mærke Coronatidens eftervirkninger med forsinkelser på sæsonvarer, hvilket betyder, at vi har kortere tid til at sælge sæsonens aktuelle varer i.

Både Annie og Kirsten er meget taknemmelige over den støtte og opbakning de oplever fra kunderne i Børnlille. Det betyder ALT for os, siger Annie. Det er dejligt med de søde kunder, der roser og støtter os. For hver ordre der bliver lagt her i stedet for udenbys eller på nettet, så har vi lettere ved at overleve.

Det sidste halve år er der sket flere nye tiltag i Grindsted – blandt andet med nye madsteder og butikker. Det, at Den lille Delikatesse har åbnet på Torvet, er en meget positiv ting, der jo gør, at der er kommet mere liv omkring torvet.

Ikke kun Børnlille
Det er ikke kun hos Børnlille, der er brug for støtte og opbakning, hvis butikkerne skal overleve. Det gælder alle butikkerne i byen.