Årets Kulturpris 2022 går til Kirsten Vagtholm

Årets Kulturpris 2022Årets Kulturpris 2022: Kirsten Vagtholm - Foto: René Lind Gammelmark

Den tidligere formand for Skulpturpark Billund og Billund Kunstforening, Kirsten Vagtholm, modtog fredag aften Årets Kulturpris 2022 til Sport- og Kulturgalla.

Årets Kulturpris tildeles en gruppe, en forening, et kulturelt miljø eller en ildsjæl, der har været med til at igangsætte, fremme eller synliggøre kulturelle aktiviteter i Billund Kommune og derved fremhævet kommunen regionalt eller nationalt.

Kirsten Vagtholm har igennem mange år ydet en kæmpe indsats som formand for Billund Kunstforening og som formand for Skulpturpark Billund. Kirstens ihærdighed og omhyggelighed har været en stor drivkraft for begge foreninger og har givet flotte kunstneriske resultater, hedder det blandt andet i indstilllingen af hende.’

Kirsten Vagtholm har været – og er fortsat – en stor kulturpersonlighed. Kirsten har været med i arbejdet omkring Skulpturpark Billund siden 2000, hvor hun fra 2009-2022 var formand. Efter mere end 25 år i bestyrelsen for Billund Kunstforening – de 20 af dem som formand – trådte Kirsten ud af bestyrelsen i 2016.

I både Billund Kunstforening og Skulpturparken har Kirsten arbejdet hårdt og med stort engagement, utrættelighed og omhyggelighed for kunsten. Kirsten er en farverig personlighed med en hat til enhver lejlighed – hvad end det er en indvielse af endnu en skulptur i Skulpturparken, en bogudgivelse, en fernisering eller andet.

Kirsten brænder for kunsten og har udtalt at: ”Kunst er noget, vi lærer hinanden. Det gør hverdagen sjovere og mere spændende. Vi har brug for det som mennesker, ellers vil det hele bare være gråt.”

Kirsten Vagtholm var i finalefeltet oppe imod Birgitte Antonius og John Skou fra GRINsted Revyen og ISB Drama Club v/ John Dixon og Karli Winters.