Kai’s Corner – LoG i LEGOLAND fjerde og sidste del

Kai's Corner

Af Kai Bayer

Jeg sluttede besøget af med en sidste snak med direktør Knud Hedegaard:

Det er vigtigt, at vi fornyr os, og skaber nye oplevelser hvert år. Så også et besøg i Legoland er en ny oplevelse hver gang. Så vi skal hele tiden forny os. Vore gæster må ikke opleve et Legoland, som det de så for 5 eller 6 år siden. Men helt ærligt, så har vi ikke haft så mange nyheder i år. Vi må sige, at vi har nogle klassiske ting.                                                                                                                                                                       

Vi har for det første vores Miniland, det er jo hjertet af Legoland , men vi har også nogle nye bygninger i år. Vi har det amerikanske Capitol, vi har Kronborg , og vi har den kendte Stefansdom fra Wien. Men i virkeligheden har vi ikke så mange nyheder i år. Og hvad har gæsterne så brugt deres besøg til i år? Ja, det er det de klasiske temaer, som vores tog, vores Legotop, vores Monorail, og vores både. For det er nemlig noget, som børnene vil opleve igen og igen.

 

Nye spændende ting i Legoland i 1990

Jeg kan ikke her røbe, hvad  der sker i parken til næste år, og det er heller ikke helt planlagt endnu, men jeg kan da helt bestemt garantere, at der bliver nye og spændende ting at opleve i Legoland i 1990. Nu lukker vi jo på søndag, og så er der nogen, der siger, at nu skal I til at have det rart, nu skal I til at have ferie, men da vil jeg sige, at det er det lige omvendt, for vi får virkelig travlt fra på mandag og fremefter. Det gør vores planlægningsfolk, det gør vores model folk, og det gør alle vores teknikere, for nu skal det hele ordnes og renoveres. Vi har mange ting

 

Kai: Hvordan finder I egentlig ud af, hvad der skal ske af udvikling i parken?

Det er en mangfoldighed af idemænd, der står bag udviklingen. Vi har naturligvis vores egne udviklingsfolk. Det er dem, der sidder og har fat i den lange ende, men får også inspiration af vore gæster, og vi får enorm meget inspiration af vores medarbejdere . Vi har fornylig lavet en aktivitet, hvor vi inviterede parkens medarbejdere til at komme med nye ideer, og det skulle være ideer, som kunne gøre det mere spændende at komme i Legoland. Det skulle være ideer, som giver en bedre service, for det er noget vi lægger meget vægt på, og vi var da meget spændte på, hvor meget der kom. Vi fik ikke mindre end 148 forslag, og alle var seriøse, og vi har været alle forslag igennem, og mange peger altså på nye aktiviteter, men også hvordan vi kan gøre Legolandparken mere venlig overfor vore gæster.

 

Kai: Nu er der jo ikke helt lukket i Legoland efter den officielle lukning, for der jo en række udstillinger?

Det er godt, at du stiller det spørgsmål, for vi satser jo på at gøre Legoland til en helårsattraktion. På grund af klimaet kan vi ikke holde alt åbent udendørs, men vi har jo vores indendørs samlinger, og der vil ske mange spændende ting også efter den 17. september, når parken lukker. Vi har vores byggemarked, vi har vores dukkehus Titania Palace, vi har vores samlinger. Så vi kan tilbyde masser af oplevelser, og vi håber så på, hvad vi også har oplevet, at flere og flere vil finde vej til Legoland også efter, at den udendørs park er lukket

Hvad hverken jeg eller Knud Hedegaard kunne vide –  var at Europa blot knap 2 måneder senere ændrede sig for altid. Natten til den 10/11 1989 faldt Muren i Berlin, og snart ville det blive muligt for ca. 16 mio. flere tyskere fra det tidligere DDR at rejse frit i Europa, og måske besøge Legoland!

Direktør Knud Hedegaard var direktør i Legoland fra 1989 til 1995. Han døde den 13/11 2020