Mark | Billund Kommunes Museer åbner udstilling i forbindelse med Vorbasse Marked

MuseumsMobilen i nye klæder foran Udstillingsbygningen juli 2023. - PR-Foto: Billund Kommunes Museer.

Mark | Billund Kommunes Museer åbner udstilling i forbindelse med Vorbasse Marked

 

Alle tiders Mark 

Det er titlen på den nye interaktive og mobile udstilling, som museet åbner i forbindelse med Vorbasse Marked 2023, hvor MuseumsMobilen rulles ind på markedspladsen.  Udstillingen vil rumme genstande og billeder, som løbende bliver indsamlet af de besøgende. Derudover har filmen ’Mark – The movie’ premiere i udstillingen. Filmen er lavet i samarbejde med foreningen Den dynamiske landsby og vises i MuseumsMobilen både til Vorbasse Marked og når MuseumsMobilen bliver kørt rundt i resten af kommunen og tager ophold i flere af kommunens byer i løbet af efteråret.

MuseumsMobilen med udstillingen Grindsted Handel gennem 100 år på Vorbasse Marked 2022 – PR-Foto: Mark | Billund Kommunes Museer.

Vil inddrage borgerne

”Med udstillingen ønsker museet at inddrage de mennesker som bor og lever i Billund Kommune, så vi kan dele vores kulturhistorie med hinanden. Museet vil gerne være med til at danne et fællesskab på tværs af tid, sted og mennesker og det håber vi at opnå med en udstilling som denne, der flytter sig ud til brugerne, frem for at brugerne skal komme til museet” fortæller Bettina Varisbøl, kommunikationsmedarbejder ved Mark | Billund Kommunes Museer i en pressemeddelelse.

 

Er spændt på hvad der indsamles

”Vi er vildt spændte på hvad folk indsamler. Plastikaffald – det er jo desværre et karakteristisk aftryk, som mennesket har efterladt på naturen – men vi håber selvfølgelig også på genstande der specifikt fortæller noget om netop dette område eller måske en personlig historie” fortsætter Bettina Varisbøl og slutter:

 

Begrebet “Mark”

”Udstillingen er en introduktion til begrebet Mark. Markerne i Billund Kommune fortæller om områdets landbrug-, industri- og turismehistorie og afspejler hele Danmarks historie de sidste 400 år og det samfund, Danmark er i dag. En mark er et stort synligt bevis på mennesket aftryk på naturen.”

 

Du kan læse mere om museet på deres hjemmeside som du finder ved at klikke på linket her