LAG Vejen-Billund har godt 2 millioner kr. til lokale projekter

LAG Vejen-Billund har godt to millioner kronerPå billedet er det en del af bestyrelsen. Det er fra venstre Arne Petersen, Lindknud, Erik Henriksen, Glejbjerg, Søren Mølby, Billund, Frits Simmelsgaard Kristensen, Vorbasse, Ivar Nørlund, Grindsted, Martin Clausen, Vejen Kommune, Kurt Jensen, Rødding, Charlotte Hammer, Rødding, Erik Rytoft Jensen, Gjerndrup, og Henny Schøler, Skodborg.) - PR--Foto

LAG Vejen-Billund har godt to millioner kroner til lokale projekter – deadline for at søge er den 1. september

LAG Vejen-Billund ønsker at støtte lokale projekter, som fastholder eller etablerer arbejdspladser. Eller som skaber attraktive faciliteter i landdistrikterne til glæde for borgere eller turister i henholdsvis Vejen og Billund kommunes landdistrikter.

Den nye programperiode for LAG Vejen-Billund er nu skudt i gang, med ny strategi, flere støttekroner og en ny koordinator, Janne Kruse, som bor i Vejen.

I indeværende år er der kun én enkelt ansøgningsfrist, nemlig den 1. september. LAG Vejen-Billunds bestyrelse vælger, hvilke projekter der skal have støtte ud fra de overordnede rammer og fra bestyrelsens fokusområder i den lokale udviklingsstrategi.

”Vi håber, at der er mange spændende projekter i landdistrikterne i vores område, som understøtter skabelse eller fastholdelse af arbejdspladser eller udvikling af fællesskaber i lokalsamfundet. Så det er nu, hvis dit lokalsamfund, din forening eller din virksomhed, skal søge LAG om støtte til jeres projekt. Bestyrelsen glæder sig til at modtage ansøgningerne”, siger formand Henny Schøler, som sidste år trådte ind i bestyrelsen og blev valgt som formand i samme ombæring skriver LAG i en pressemeddelelse.

LAG-ordningen giver støtte til projekter, der skaber liv og vækst i landdistrikterne. Der støttes kun projekter med et totalbudget på mere end 100.000 kr. LAG kan støtte med op til 50 %.

Hovedmålsætningerne er at fremme erhvervsudvikling og forbedre rammevilkårene i landdistrikterne. Herudover skal projektet understøtte LAG Vejen-Billunds nye lokale udviklingsstrategi, som danner grundlag for, hvilke projekter der kan opnå støtte. Se meget mere på LAG Vejen-Billunds hjemmeside www.lagvejenbillund.dk.

Ønsker du en for-vurdering af dit projekt, så fremsend gerne en beskrivelse til kontakt@lagvejenbillund.dk inden endelig ansøgning.

 

Faktaboks

LAG (Står for Lokale Aktions Grupper) Vejen-Billund er en lokal forening, der er etableret under Landdistrikts-programmet 2022-2027. Foreningen har godt to mio. kr. til rådighed pr. år til at støtte lokale projekter, der skal understøtte udviklingen af landdistrikterne i henholdsvis Vejen og Billund Kommuner.

Bestyrelsen i LAG Vejen-Billund vælger hvilke projekter, der skal indstilles. Afgørende er det, at projekterne opfylder betingelserne indenfor rammerne til at modtage tilskud, og at de understøtter LAG Vejen-Billunds udviklingsstrategi. Bestyrelsen består af borgere, forenings- og erhvervsrepræsentanter fra begge kommuner, samt udpegede repræsentanter fra begge kommuner og en repræsentant fra Region Syddanmark.

Se meget mere på www.lagvejenbillund.dk