Børnenes Topmøde 2023: Læring sker bedst gennem leg og kreativitet

Børnenes topmødeMere end 80 børn og unge med 50 forskellige nationaliteter var samlet til et tre dages topmøde i Billund Kommune for at dele deres perspektiver på verdens udfordringer og løsninger - PR-Foto

Mere end 80 børn og unge med 50 forskellige nationaliteter var fra den 19. til 21. september samlet til et tre dages topmøde i Billund Kommune for at dele deres perspektiver på verdens udfordringer og løsninger

Mere end 80 børn og unge med 50 forskellige nationaliteter var fra den 19. til 21. september samlet til et tre dages topmøde i Billund Kommune for at dele deres perspektiver på verdens udfordringer og løsninger.

Før topmødet har de 80 børn og unge – på mellem 10 og 17 år – brugt mere end 100 timer på aktiviteter, der har mundet ud i et manifest og et katalog med 40 konkrete ideer til, hvordan nogle af verdens problemer ifølge deltagerne kan løses.

”Fremtiden tilhører vores børn og unge. Derfor er det vigtigt, at vi lytter til dem og stiller en platform til rådighed, så de kan give deres kompetente svar på de problemer og udfordringer, vi tumler med i den store verden. Som hjemsted for Børnenes Hovedstad er jeg stolt over, at vi kunne tage imod så mange dygtige børn og unge her i Billund Kommune. Og de unges håb og visioner stopper ikke her – de bliver nu bragt videre til FN’s Generalforsamling i New York”, siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Det er tredje gang, at Children’s General Assembly finder sted. Som noget særligt i år har deltagerne sammen været med til at skabe en anderledes og kreativ måde at blive hørt på. Ved hjælp af sammensmeltning af de 80 børn og unges stemmer og ansigter, har de skabt den digitale avatar, Uni.

Deres fokus er især på uddannelse, hvor de blandt andet peger på behovet for et nyt og mere moderne syn på læringsmetoder i uddannelsessystemet.

”Jeg er enig med de unge i, at fremtiden kalder på nye måder at anskue tingene på. Derfor har vi fokus på ’Playful Learning’ her i Billund Kommune, hvor eleverne eksperimenterer og leger sig til læring. Ambitionen er at klæde børnene på til bedre at håndtere en fremtid, som de selv skal skabe. Det gør vi ved at fremme børnenes motivation til at lære hele livet og deres evne til at finde på idéer og tænke i alternativer – samtidig med, at vi fremmer deres evne til at relatere sig til andre på positive måder”, udtaler borgmester Stephanie Storbank.

Yderligere information om ’Playful Learning’ kan findes her.

 

Fakta om Children’s General Assembly

Children’s General Assembly er skabt af Capital of Children og støttet af Billund Kommune, International School of Billund, The LEGO Foundation, CoC Playful Minds, the LEGO Group, Billund Lufthavn, LEGO House, WOW PARK, LEGOLAND, Lalandia A/S, Drive Foundation, KIRKBI A/S, Billund Handelsforening og AV Design