LEGO House hylder 15 LEGO fans fra hele verden med ny udstilling

LEGO fans15 dygtige LEGO byggere fra 11 forskellige lande udstiller deres personlige LEGO værker i Matsterpiece Gallery - Foto: LEGO House

15 talentfulde LEGO fans fra 11 forskellige lande udstiller deres personlige LEGO værker i Masterpiece Gallery i LEGO House i Billund til glæde for husets gæster fra den 23. september og et år frem. 

“Vi håber, at mange vil komme og opleve udstillingen og blive inspireret af de fantastiske værker. Det vil forhåbentlig give vores besøgende lyst til at bygge endnu mere kreativt og mod på at kaste sig ud i nye teknikker,” siger Kathrine Kirk Muff, administrerende direktør i LEGO House.

I disse dage flytter nye fanbyggede LEGO værker ind i LEGO House Masterpiece Gallery. Siden LEGO House åbnede i 2017 i Billund, er LEGO fans, kendt i miljøet som AFOLs (red. Adult Fan of LEGO), blevet inviteret til at udstille deres imponerende LEGO værker i husets særlige galleri. I år har 15 LEGO fans fra 11 forskellige lande fået mulighed for at dele deres vilde LEGO værker med husets besøgende. Værkerne spænder bredt – fra en brudekjole til et fascinerende selvportræt. 

LEGO fans

Veronica Young fra Australien udstiller en brudekjole skabt udelukkende af LEGO klodser. Det tog hende over 6 måneder at bygge kjolen, der består af mere end 2.000 hvide LEGO blomster samt talrige andre botaniske LEGO elementer. Billede ©LEGO House

Udstillingen kan ses et år frem

Fra fredag den 23. september og et år frem kan gæster i LEGO House opleve den helt nye Masterpiece Gallery udstilling, skabt af 15 talentfulde LEGO fans. Hele den øverste etage er dedikeret til at husets gæster kan gå på eventyr og lade sig inspirere af de forskellige måder, man kan bygge med LEGO klodser på skriver LEGO House i en pressemeddelelse.

Administrerende direktør hos LEGO House, Kathrine Kirk Muff, glæder sig til at byde de nye udstillere og deres værker velkommen. Hun håber, at de vil være med til at inspirere folk fra hele verden til at blive ved med at skabe fantastiske LEGO byggerier, hvor kun fantasien sætter grænser: 

“Vi har været meget spændte på at byde dette års værker velkommen i LEGO klodsens hjemby. Bag hvert eneste værk gemmer sig en personlig historie, og der er lagt mange tanker og timer i disse byggerier. Vi ser frem til at tage imod besøgende fra hele verden, som kommer for at opleve denne unikke udstilling. Vores håb er, at de vil tage en masse inspiration med sig, som vil motivere dem til at fortsætte med at bygge og udforske nye, ukendte teknikker,” udtaler Kathrine Kirk Muff.

“Vi har været meget spændte på at byde dette års værker velkommen i LEGO klodsens hjemby. Bag hvert eneste værk gemmer sig en personlig historie, og der er lagt mange tanker og timer i disse byggerier. Vi ser frem til at tage imod besøgende fra hele verden, som kommer for at opleve denne unikke udstilling. Vores håb er, at de vil tage en masse inspiration med sig, som vil motivere dem til at fortsætte med at bygge og udforske nye, ukendte teknikker,” siger Kathrine Kirk Muff, administrerende direktør i LEGO House, Billund. Foto: ©LEGO House /Michael Drost-Hansen

Fra brudekjole til eventyrfortællinger

De ofte skrøbelige værker bliver transporteret personligt til Billund, hvor udstillerne bag sikrer, at værkerne sættes op, så de præsenteres præcis som tiltænkt.

En af de talentfulde fans, der er udvalgt til at udstille i LEGO House, er Veronica Young fra Australien. Hun har været AFOL i 12 år og præsenterer en brudekjole skabt udelukkende af LEGO klodser. Det tog hende over 6 måneder at bygge kjolen, der består af mere end 2.000 hvide LEGO blomster samt talrige andre botaniske LEGO elementer.

“Kjolen er bygget fuldstændig uden brug af lim for at sikre den størst mulige bevægelighed. Jeg måtte ombygge den fire-fem gange for at sikre, at linjen ned langs midten var helt perfekt. En morsom detalje er, at jeg tilbage i januar, under Brickvention i Australien, overtalte Fleur Watkins, en deltager fra sæson 3 af LEGO Masters Australia, til at prøve den. Fleur gik rundt i kjolen på udstillingen i mere end en time,” fortæller Veronica Young. 

Endnu en kunstner, der udstiller i Masterpiece Gallery, er Yuansheng He fra Kina. Til daglig arbejder han som indretningsdesigner, og han elsker at bygge med LEGO klodser, fordi det giver ham en stor kunstnerisk frihed. 

Yuansheng udstiller hele fire fantastiske byggerier. Heriblandt værket med navnet “Building Myself Out of LEGO”, der viser fire versioner af ham selv, hvor hver figur bygger den næste i rækken.

 

Yuansheng He fra Kina udstiller blandt andet et selvportræt, som han kalder ‘Building Myself Out of LEGO’. Ser man godt efter, er det faktisk Yansheng, der bygger en model af Yansheng, der bygger en model af Yansheng. Billede ©LEGO House

Gayle Spiller fra Storbritannien udstiller hos LEGO House.

Hun får meget af sin inspiration fra film, kunstværker og andre talentfulde LEGO byggere. Hendes passion for at bygge med LEGO klodser blev kickstartet af hendes søn og de besøgte ofte LEGOLAND i Danmark.

Da hendes søn med tiden voksede fra LEGO hobbyen, fortsatte Gayles egen passion, og hun begyndte at skabe sine egne fantasifulde LEGO byggerier. Som AFOL har hun plejet sin kærlighed til de farverige klodser i imponerende 15 år. Blandt hendes udstillede værker er “Down the Rabbit Hole”, som er inspireret af eventyrfortællingerne om Alice i Eventyrland.

 

 

600 AFOLs ser udstillingen først
For LEGO fans er et besøg i LEGO House noget mange har på bucketlisten. Billund er ikke bare hjemby for LEGO Koncernen, men er også en by, hvor entusiaster kan dykke ned i en verden af LEGO klodser og kreativitet – og møde andre med samme passion. 

Den 21. september afholdes der et lukket event for 600 AFOLs fra hele verden ­– blandt andet USA, Australien og Portugal. Alle har de det tilfælles, at de brænder for at bygge. Til eventet vil de være blandt de første til at opleve Masterpiece Gallery og møde kunstnerne bag. Eventet, som er en del af Skærbæk Fan Weekend, er meget populært blandt fans, og igen i år blev billetterne hurtigt udsolgt

 

Om udstillingen

Hvor: LEGO House, Billund

Hvad: Mesterværker skabt i LEGO klodser af 15 AFOLs (red. Adult Fan of LEGO) fra 11 lande – særligt udvalgt af LEGO House til at udstille i Masterpiece Gallery 

Hvornår: Fra den 23. september og et år frem.

 

Dette års udstillere i LEGO House Masterpiece Gallery:

  • Bruce Cheng, Kina
  • Eric Law, USA
  • Gayle Spiller, Storbritannien
  • Joe Lam, Hong Kong
  • Kelly Bartlett, USA
  • Loïc Brun, Frankrig
  • Luca Petraglia, Italien
  • Mike Sinclair, Canada
  • Ralf Langer, Tyskland
  • Rickard Stensby, Sverige
  • Veronica Young, Australien
  • Yeonghun Jo, Sydkorea
  • Yuansheng He, Kina
  • Zachary Steinman, Canada
  • Jakob Escher, Tyskland

 

Canadiske Zachary Steinman (th.) beundrer en LEGO model af The Ministry of Magic fra Harry Potter-universet. Modellen er bygget af amerikanske Eric Law (tv.). Billede ©LEGO House

Tyske Ralf Langer lægger sidste hånd på sin LEGO model inden udstillingen ‘Masterpiece Gallery’ åbner i LEGO House i Billund den 23. september. Billede ©LEGO House