57 millioner kr. til Deep Forest Art Land – oplevelsespark nord for Sdr.Omme

Nye muligheder i kunsten og naturen med udvikling af Deep Forest Art Land til 56,7 millioner kr. nord for Sdr. Omme

Mere end 50.000 personer tager hvert år på ekspedition i Deep Forest Art Land nord for Sdr. Omme, og nu byder stedet snart på endnu flere spændende oplevelser med støtte på 56,7 millioner kr. fra 11 forskellige danske fonde, heriblandt den lokale Ole Kirk’s Fond.

Med over 50.000 årligt besøgende har Deep Forest Art Land allerede etableret sig som en populær attraktion for familier, kunstentusiaster og naturelskere. Og i løbet af den næste årrække kan de mange gæster se frem til endnu flere spændende oplevelser i skoven.

Deep Forest Art Land har nemlig netop modtaget støtte på 56,7 millioner kr. til at realisere udviklingsprojektet ’I kunsten og naturen sammen’, herunder den banebrydende arkitektoniske konstruktion, ‘The Shelter’, en innovativ udendørs bygning.

Hos udstillingsstedet glæder de sig over snart at kunne begynde arbejdet:

”Dette projekt er resultatet af mange års målrettet arbejdet med, hvordan vi bedst muligt kombinerer interessen for kunst og kultur med ønsket om at komme ud i naturen,” fortæller Finn Poulsen, bestyrelsesformand, og understreger særligt tilknytningen til lokalområdet:

”Vi startede fra bunden med hjælp fra lokale borgerforeninger der lavede arbejdsdage i skoven. Derfor er det utroligt givende at se, hvordan det lokale initiativ nu har vokset sig til en national attraktion.”

Projektet, som vil udvide mulighederne for aktivt udeliv, kulturproduktion og samvær i skoven, er støttet af en bred koalition af danske fonde. En af disse er Ole Kirk’s Fond, hvis midler går til opbygning af undervisnings- og formidlingslokaler dedikeret stedets skoletjeneste.

Kristina Taaning, daglig leder af Deep Forest Art Land, ser allerede mange muligheder for fremtiden:

”Med projektet får endnu flere forskellige brugergrupper mulighed for samles og inspireres i utraditionelle omgivelser, og vi får mulighed for at skabe helt nye møder mellem publikum, naturen og samtidskunsten,” fortæller hun.

Hun fremhæver bl.a. muligheden for at opbygge flere værker til stedet stedet og herigennem inddrage de besøgende i den kreative proces, samt afholde flere workshops og skoleundervisning i skoven – både ude og inde.

Projektet kommer til at løbe over de næste 4 år, og ifølge Finn Poulsen er arbejdet allerede påbegyndt:

”Med dette projekt tager vi næste skridt mod at konsolidere og videreudvikle stedet, og vi er allerede i fuld gang med at planlægge de første skridt i fællesskab med vores forskellige samarbejdspartnere,” siger han.

Projektet ”I kunsten og naturen sammen” er støttet af Realdania, A.P. Møller Fonden, Nordea fonden, Lokale- og Anlægsfonden, Herning Kommune, Ny Carlsberg Fonden, Augustinus Fonden, Ole Kirks Fond, Obelske Familiefond, Louis Hansen Fonden, Ege Fonden, Johannes Jensen og Helle Mau Jensens Fond. Det fulde projekt afvikles fra 2023 til 2027.

Læs mere om Deep Forest Art Land på www.deepforestartland.dk.