Dispositionsforslaget til den nye skole i Hejnsvig bliver præsenteret på mandag


Mandag den 23. oktober 2023 fra kl. 17.00 til 18.00 bliver dispositionsforslaget til den nye skole i Hejnsvig præsenteret.

Kommunalbestyrelsen har med Budget 2024 godkendt at Billund Kommune kan gå i gang med at bygge og udvikle en ny og moderne skole i Hejnsvig.

Forslaget er et resultat af en længere involveringsproces, hvor både børn, personale og lokale interesser har været inddraget. Forslaget viser, hvordan vi kan disponere skolens arealer for at understøtte de pædagogiske, rumlige og tekniske krav, der er til Hejnsvig Skole.

”Det er i høj grad børn, der hjælper os voksne til at se, hvad der er væsentligt ved indretning af en skole, og hvordan det kan blive en legende oplevelse i Billund Kommune, som er hjemsted for Børnenes Hovedstad. I Hejnsvig kommer indretningen af klasseværelserne i høj grad til at understøtte vores legende tilgang til undervisningen, så der både bliver plads til de elever, der vil eksperimentere og de elever, der har brug for at fordybe sig,” siger Bjarne Larsen, formand for Børne- og Familieudvalget, der også deltager under præsentationen af dispositionsforslaget.

Ifølge udvalgsformanden er det noget helt særligt at bygge en ny skole, og det er endnu mere særligt at bygge en skole, som indeholder multifunktionelle rum og lokaler, der både skal bruges af skolen og lokale foreninger.

Målet er, at den nye skole i Hejnsvig skal styrke – ikke blot skolen – men hele byen og dens kultur- og fritidsliv. For kommunalbestyrelsen mener, at stærke byer gør kommunen til et godt sted at leve skriver Billund Kommune.

Program

  1. Velkomst v/ skoleleder Steen Møller
  2. Tale v/ Bjarne Larsen, formand for Børne- og Familieudvalget: Skolens betydning for Hejnsvig
  3. Præsentation af dispositionsforslaget v/ arkitekt Rasmus Challi fra rasmusrasmus
  4. Spørgsmål og kommentarer til forslaget

Det vil være muligt at se billeder, plancher mv. over skolen.