Gorm Pedersen starter Entreprenørforretning

Gorm Pedersen starter EntreprenørforretningGorm Pedersen - Foto: René Lind Gammelmark

Gorm Pedersen har netop startet et nyt firma: Fladenbund Entreprenør.

Gorm Pedersen ejede fra 2008 til 2021 entreprenørfirmaet Harry Andersen & Søn A/S. Et firma der blev grundlagt af netop Harry Andersen i 1935. Gorm Pedersen solgte ikke bygningerne med da han solgte entreprenørfirmaet, så dem ejer han stadig.

2.oktober indgav Harry Andersen & Søn A/S konkursbegæring.

 

Fladenbund

Gorm har sammen med sønnen Chris Fladenbund, hvor de bygger rækkehuse til udlejning. Der er 22 huse i Grindsted og 72 i Billund.

Harry Andersen & Søn A/S har lavet entreprenørarbejdet for Fladenbund. 

Da jeg i 2021 solgte Harry Andersen & Søn A/S havde jeg en konkurrence klausul der betød at jeg ikke måtte starte et entreprenørfirma op igen i en periode.  Da virksomheden går konkurs bliver denne konkurrence klausul dermed ophævet, hvilket betyder at jeg må starte op igen som entreprenør.

Det har jeg så valgt at gøre, blandt andet fordi jeg ikke synes at alle arbejdspladserne skulle forlade Billund Kommune, for med HM Entreprenørs overtagelse af konkursboet, ville alle arbejdspladser flytte til Horsens. 

 

Har ansat 27 af de gamle medarbejder, hvoraf de fleste startede her tirsdag morgen fortæller Gorm Pedersen.

Vi arbejder videre med kombinationen af produktion af rækkehuse i eget regi. Vi vil gerne lave noget mere til og med råhus i egen produktion. Vi vil også lave forskelligt forefaldende entreprenørarbejde i lokalområdet fortælle Gorm Pedersen.

Vi vil gerne fortsætte med at arbejde for alle virksomheder i Billund Kommune, ligesom vi også gerne vil lave cykelstier, rundkørsler og parkeringspladser mv. for Billund Kommune.  Vi vil også forsøge at servicere Billund Lufthavn så godt som vi kan, indenfor de rammer der bliver udstukket.

 

Ejede lidt af materiellet

Lidt af det materiel Harry Andersen & Søn A/S brugte, havde de leaset hos mig, og det materiel har jeg selvfølgelig fået tilbage nu i forbindelse med konkursen. Vi har også været så privilegerede at der har været nogle enkelte maskinhandlere der har besøgt mig. Her har vi givet håndslag på nogle nye maskiner fortæller Gorm Pedersen. Her i løbet af efteråret får vi stille og roligt en stak nye maskiner ind på pladsen. 

MA Biler og Fiat Grindsted har hjulpet med at skaffe biler nok til så mange medarbejdere så hurtigt, både på låne/leje basis ny og nyere brugte biler. Der kommer omkring 20 biler her i løbet af måneden.

 

Det gik pludselig hurtigt

Da Harry Andersen & Søn A/S indgav konkursbegæring var jeg i Uganda fortæller Gorm Pedersen, og jeg vidste ikke noget om det. Jeg fik en besked på Messenger omkring kl. 10 om formiddagen at der var et eller andet galt. Det var rimelig hurtigt klart om eftermiddagen, at kurator ville sælge konkursboet så det ikke gik til spilde. Jeg havde selvfølgelig håbet på at jeg kunne have været med i en budrunde på at give et bud på Harry Andersen & Søn A/S,  da jeg mener jeg hade alle forudsætninger for at kunne drive det videre. Den mulighed fik jeg aldrig fortæller Gorm Pedersen, hvorfor ved jeg ikke.

Der er to faktorer der spiller ind,  jeg synes jo det var nærliggende at efter at jeg havde drevet det så mange år, at jeg blev spurgt om jeg havde lyst til at køre det videre. Jeg er jo kun 47 år og har mange år på arbejdsmarkedet endnu, så kunne det jo godt have haft en interesse. Det lå jo også lidt til højrebenet, idet jeg ejer bygningerne her. Kurator har nok fået så godt et bud fra HM at de mente man ikke skulle spørge andre. En anden faktor er jo at da alle medarbejderne blev sendt hjem kl. 12. så skal kurator handle hurtigt for at sikre værdierne i medarbejderstaben.  Det betyder jo at kurator ikke kunne forhandle i flere uger, for så ville man risikere at medarbejderne var spredt for alle vinde.

Min egen teori er at det er en tidslinjeperspektiv, der siger at nu har vi fået et bud der er acceptabelt, og man er bange for at miste værdi i boet ved at vente for længe, ellers kan jeg ikke få det til at give mening.

Jeg fløj hjem tirsdag nat fra Uganda, så det gik stærkt.

 

Foderstof i Uganda

Gorm og Lene driver en foderstofforretning i Uganda ved siden af, så derfor var de der nede, hvilket de er flere gange om året.

 

Vil speede op med byggeriet

Målet er at speede op på processen på at bygge lejeboliger. Ca. 2 om ugen – 80-90 om året.

Vi har ikke de store udfordringer med at leje ud endnu, vi bor i et godt område, her i Billund Kommune, hvor der er flere virksomheder der går godt. Det betyder også at der er brug for boliger.

 

Nyt projekt på Dalsøvej

På Dalsøvej bliver der 5 villagrunde til salg, og nogle dobbelthuse til salg, og ca. 41 rækkehuse til udlejning. Arbejdet her skulle gerne starte op i løbet af den næste månedstid vurderer Gorm Pedersen. Det er nyt for Fladenbund at bygge huse der skal sælges, og det bliver en lokal ejendomsmægler der kommer til at stå for salget af husene.  Vi bevarer det lokale islæt, jeg bruger gerne lokale leverandører og vil også gerne have lokale kunder fortæller Gorm Pedersen. De første boliger skal være klar til indflytning i starten af foråret 2024.