Magnus Heunicke så på generationsforureninger i Grindsted

Magnus HeunickeFra venstre: Kris Jensen Skriver, Anni Mathhiesen, Magnus Heunicke og Susanne Matthiesen - PR-Foto

Tilbage i foråret sendte Borgergruppen en invitation til Miljøminister Magnus Heunicke. 

Invitationen lød på, at ministeren var velkommen til at komme til Grindsted for at se på og høre om generationsforureningen under byen.

 

Mandag den 20. november slog ministerbilen så et smut forbi, og ministeren kunne ved selvsyn se de steder, hvor forureningen er samt høre om de udfordringer, det medfører.

Ministeren fik således besøgt både åen, fabriksgrunden og banegravsdepotet og fik en grundig indføring i forureningens historie og karakter, ligesom der blev plads til en snak om løsninger. Ved besøget deltog repræsentanter fra borgergruppen samt de lokale valgte folketingsmedlemmer Kris Jensen Skriver (Socialdemokratiet) og Anni Matthiesen (Venstre).

Kris Jensen Skriver udtaler:

”Generationsforureningen i Grindsted er en af de lokale sager, der fylder meget for mig, og jeg vil også fremadrettet holde fokus på, at vi skal have afsat midler til generationsforureningerne. Som lokal valgt medlem af Folketinget, vil jeg fortsætte med at løfte den sag. Jeg er glad for, at ministeren kiggede forbi og var meget lyttende i forhold til de udfordringer, der er”

Anni Matthiesen udtaler:

”Som lokalt valgt folketingsmedlem har jeg altid prioriteret at kæmpe for lokale sager på Christiansborg. Derfor håber jeg naturligvis også, at der afsættes flere penge til oprydningen af generationsforureningen i Grindsted. Af samme grund er det også vigtigt, at få miljøministeren på besøg i lokalområdet – så han får indsigt og en større forståelse for forureningens omfang og høre om de udfordringer, som forureningen giver for borgerne i Grindsted”.

 

Susanne Mathiesen udtaler på vegne af Borgergruppen:

”Vi er glade for at to folketingsmedlemmer og miljøminister Magnus Heunicke på den måde ville bruge tid på at høre om Europas største kemikaliedepot. Vi har arbejdet i mange år for at få oprensningen startet, og Magnus Heunicke er ikke den første miljøminister, vi har på besøg. Men vi håber inderligt, at han er den, der hjælper med at få kickstartet, at der faktisk bliver skredet til handling”.