Julemarked på Museumsgården Karensminde den 9. og 10. december

Julemanden delte karameller ud - Foto: René Lind Gammelmark

Det er igen tid til det årlige traditionsrige Julemarked på Mark | Museumsgården Karensminde den 9. og 10. december kl. 10-16. I år disker vi op med ekstra mange boder, som byder på nye spændende, smukke og lækre julevarer.

 

En KOmisk jul – køernes julesnak

Julen var som alt andet i datidens samfund fyldt med magi og kræfter, som man ikke forstod. Julenat var en særlig nat. I lang tid troede man fx, at dyrene ved midnatstid julenat kunne tale. Det pegede tilbage på, at det netop var dyrene i stalden, der overværede Jesu fødsel, og derfor var der noget specielt ved dem julenat. I stalden på Museumsgården Karensminde kan gæsterne høre, hvordan en samtale mellem køerne i stalden kunne have lydt engang i 1930.

 

Billund Kommunes største julekalender

Som noget helt særligt kan børnene både lørdag og søndag kl. ca. 13 være med til at åbne dagens låge i Kommunens (måske) største julekalender og høre en spændende fortælling om Julens ånd; om mystiske overtroiske væsner, som gennem tiden har huseret rundt om i verden ved juletid. De har alle haft det samme hovedformål: at få os mennesker til at være søde og rare mod hinanden og dyrene når det er jul. Metoderne til dette har været mange og ikke altid lige rare!

 

Julemanden på besøg

Som altid får vi besøg af selveste julemanden. Han tager turen helt ned til Karensminde både lørdag og søndag kl. 11.45. Han deler karameller ud og danser om juletræet sammen med børnene.

 

… og meget mere

 Vind julegaver i tombolaen, snup en smagsprøve af Karensminde Ale og fyld maven med lækre lune æbleskiver. Denne skønne weekend arrangeres af Mark og Støtteforeningen Karensmindes Venner.

Børn kommer gratis ind. En voksenbillet koster 65kr. skriver museet i en pressemeddelelse.