Fællesbøn i Grindsted – Evangelisk Alliances bedeuge

Foto: René Lind Gammelmark

Evangelisk Alliances bedeuge finder sted i Grindsted den 7.-14. januar 2024

Evangelisk Alliance er et netværk af danske kirker og kirkelige organisationer, der trods indbyrdes forskelle dog har en fælles identitet og en fælles sag. Evangelisk Alliance er også et bredt forgrenet fællesskab, der i alt tæller ca. 500 mio. kristne over det meste af verden.

Årets indsamling går til Sri Lanka, hvor der sprang flere bomber på Sri Lanka påskedag 2019 – på luksushoteller og i tre kristne kirker. Nyheden nåede danske medier, da der var danskere, der omkom på hotellerne.

Der er voldsomme etniske og religiøse spændinger på Sri Lanka. Særligt ekstremistiske muslimske og radikale hindu-grupper udøver trusler og vold mod kristne. De har siden 2009 registreret mere end 1.000 tilfælde af diskrimination, trusler og vold.

Indsamlingen i hele Danmark går til at kunne tilbyde hjælp og støtte til forfulgte præster og menighedsarbejdere for at styrke deres mentale sundhed. For at gøre dem mere robuste og resolutte i deres tro, når de skal lede kirkerne under så udfordrende forhold!

I Grindsted går både folkekirken, Indre Mission, KFUM og KFUK og Vestermarkskirken sammen om en uge i bøn for verden, vores land og by.

Vi mødes første aften den 8. januar i Kronen på Solvej 1 hvor en gruppe unge vil gå rundt i byen og bl.a. bede for skoler, rådhus, sygehus. Man slutter ugen om torsdagen den 11. januar i Vestermarkskirken, hvor flere unge også medvirker skriver Charley Stephansen i en pressemeddelelse.