Møllevej er nu åben hele vejen til Grenevej

MøllevejNu kan man køre direkte fra Møllevej ud på Grenevej i Billund - Foto: Billund Kommune

Med forlængelsen af Møllevej ned til Grenevej kan trafikken fra de nye boligområder i Billund Syd nu komme mod Grindsted eller Vejle uden at skulle igennem bymidten

Forlængelsen skal forbinde den eksisterende Møllevej til den eksisterende Grenevej. Herfra kan bilisterne køre videre mod både øst, syd og vest.

”Jeg glæder mig over, at Billund bymidte nu aflastes for unødig trafik. Det bidrager til en tryg og børnevenlig by,” siger Simon Jørgensen Nicolajsen (S), formand for Teknik-, Plan- og Kulturudvalget og forklarer videre:

”Desuden forsyner forlængelsen de nye bydele med endnu bedre vejforbindelser, hvilket også gør bosætning i den sydlige del af Billund endnu mere attraktivt,” forklarer udvalgsformanden.

Vejprojektet er en del af mobilitetsplanen, som kommunalbestyrelsen vedtog i 2021. Mobilitetsplanen har til formål at sikre rammerne for en tryg, levende og børnevenlig by i Billund, som over de seneste år har oplevet en rivende udvikling. Befolkningstilvæksten har sammen med en massiv vækst i turisterhvervet også skabt en øget mængde trafik. Mobilitetsplanen og forlængelsen af Møllevej skal derfor bidrage til at lede en del af trafikken udenom bymidten.

Det nye vejstykke åbnede kort før jul, men mangler fortsat den sidste finish i rabatter og grøfter, brolægning ved rundkørslen, etablering af midterø, belysning samt beplantning, slidlag mv. Det etableres løbende, når vejret tillader det.

Møllevej

Nu kan man køre direkte fra Møllevej ud på Grenevej i Billund – Foto: Billund Kommune