Laila er voksenelev hos Brødrene Dahl i Grindsted

Laila Jacobsen er voksenelev hos Brødrene Dahl i GrindstedLaila Jacobsen er voksenelev hos Brødrene Dahl i Grindsted - Foto: HUNG TIEN VU

Laila er voksenelev hos Brødrene Dahl i Grindsted hvor hun har solid kollega-opbakning og plads til at fejle

32-årige Laila Jacobsen har efter en del hårde år på arbejdsmarkedet nu fundet gnisten som voksenelev hos Brødrene Dahl i Grindsted.

Efter at være gået ud af 9. klasse blev årene derefter med job på en hundepension og som kantinemedarbejder og rengøringsassistent på ingen måde lykken for Laila. Tværtimod resulterede det fysisk hårde arbejde i dårlige håndled og to diskusprolapser i ryggen.

Noget måtte der ske for Laila, der i dag bor i Brande med mand og to børn på 9 og 5 år.

En skønne dag udbrød en af hendes venner, der er VVS`er: ”Hvorfor søger du ikke over i Brødrene Dahl som elev?”.
-Jeg kendte navnet, og det var så det. Men jeg var på det tidspunkt i gang med en EUD (erhvervsuddannelse for voksne) på Herningsholm, så jeg snakkede med skolen om det, forklarer hun.

 

Job før elevtid

I foråret 2022 besluttede Laila sig først for at prøve jobbet som butiksmedarbejder hos Brødrene Dahl i Grindsted. I september samme år var hun klar til at kaste sig ud i en toårig handelsuddannelse i samme butik.

-Jeg oplever, det er et sted, hvor man kan udvikle sig rigtig meget, og der er mange nye produkter, man skal have styr på, fortæller Laila.

Selv har hun fået en forkærlighed for armaturer.
-Der er så mange forskellige valgmuligheder, og det er et område, hvor der sker meget inden for energibesparelser. Derfor har jeg også valgt at skrive min fagprøve om armaturer.

 

Skolen er en kamp

Skrive og læse har aldrig været Lailas styrke. Hele sin skoletid har hun sloges med de uregerlige bogstaver, men først for få år siden blev hun testet og fik at vide, at hun er ordblind.

– Jeg kan sagtens passe mit elevjob. Men førhen har det været træls og fyldt rigtig meget. Det er stadig en kamp med skolen, men jeg er viljestærk og tager virkelig min uddannelse alvorligt, forklarer Laila.

 

Kolleger er flinke til at hjælpe og bakke op

Når der opstår udfordringer af forskellig karakter, oplever Laila, at hendes kolleger altid er flinke til at hjælpe og bakke op.
-Det betyder også, at jeg ikke er bange for at begå en fejl, for holdningen er, at det skal der være plads til, så man også kan lære af det.

 

På samme måde synes hun, at erfaringerne med kunder og service er med til at gøre hende til en rigtig god menneskekender.

-Når man er pige i den her branche, så skal man kunne tåle en vis portion værkstedshumor. Men det har jeg ikke noget problem med. Min mand er selv smed, så jeg kender til jargonen. Det er snarere, hvis kunderne er sure, at jeg specielt i starten syntes, det kunne være svært. Men jeg har lært ikke at tage det personligt. Ellers snakker vi kolleger om det bagefter, lyder det fra Laila.

Når hun er udlært til september, vil hun meget gerne fortsætte hos Brødrene Dahl, for her har hun nemlig fundet lige det job, der passer til hende. Som mor til to mindreårige tæller det naturligvis også i regnskabet, at hun altid har fri i weekenden. Nu kan hun nemlig lege med børnene igen, uden at blive mindet om de gamle overbelastningsskader i ryg og hænder skriver Brødrene Dahl i en pressemeddelelse.