Udforsk universet med ny udstilling i LEGO House

Udforsk universet med ny udstillingNår du er færdig med at udforske rummet i udstillingen på LEGO Square, fortsætter rumeventyret i LEGO House’s Oplevelseszoner og Creative Lab. Her kan du kaste dig over opgaven med at bygge dit eget rumskib - Foto: LEGO House

Udforsk universet med ny udstilling i LEGO House fra den 23. april til den 17. juni 2024

 

I LEGO universets centrum ligger LEGO House – den ultimative destination, hvis man vil udforske verden med leg og kreativitet.

Fra den 23. april vil LEGO House være fyldt med viden og underholdning relateret til universet og rumudforskning – perfekt for enhver kommende rumentusiast eller astronaut in spe. 

“Vores nye rum-udstilling er den perfekte blanding af fantasi, kreativitet og videnskab. Den har wow-faktor og kan sætte gang i både drømme og fantasi – præcis som er formålet med LEGO House. Læring gennem Leg er dybt forankret i vores DNA, og vi glæder os til at se gæsterne blive klogere på rummets mysterier, mens de udfolder deres kreativitet. Vi har 25 millioner LEGO klodser i huset, så alt man skal medbringe er sine vildeste og mest fantasifulde ideer,” siger Kathrine Kirk Muff, administrerende direktør i LEGO House.

 

Fantasifulde UPO’er på LEGO Square

I samarbejde med LEGO Koncernen har LEGO House inviteret børn fra en række lande til at tegne UPO’er (Unidentified Playing Objects). Et udvalg af de mange UPO’er har været under kærlig behandling hos LEGO House’s egen Master Builder, Dìdac, og er blevet til sjove UPO LEGO modeller. De fantastiske byggerier er også en del af rum-udstillingen på LEGO Square, det frit tilgængelige område i LEGO House, hvor besøgende i alle aldre inviteres til at komme og se de fantasifulde byggerier.

På udstillingen kan besøgende også dykke ned i fakta om rummets mysterier i kreative mosaikker bygget af LEGO klodser. Udstillingen er blevet til i samarbejde mellem LEGO House og DTU, så der er tjek på fakta. På mosaikkerne kan du blandt andet få svar på videnskabelige spørgsmål som: ”Hvorfor skal jeg bruge en raket for at komme ud i rummet?”, ”Hvordan virker en satellit?” og ”Hvad lavede Andreas Mogensen, den første danske astronaut, i rummet?”. Tag med på en rejse gennem kosmos, alt imens du oplever magien ved LEGO leg og DTU-forskernes fascinerende viden.

 

Mere udforskning af rummet

Når du er færdig med at udforske rummet i udstillingen på LEGO Square, fortsætter rumeventyret i LEGO House’s Oplevelseszoner og Creative Lab. Her kan du kaste dig over opgaven med at bygge dit eget rumskib.

Du kan også besøge Story Lab og kreere din egen rumfilm. Rumeventyret fortsætter flere steder i huset – fx kan du gå på jagt efter scener med rum-tema i det ikoniske Tree of Creativity og World Explorer skriver LEGO House i en pressemeddelelse.
____

Fakta om udstillingen i LEGO House:

  • Udforsk universet i LEGO House fra den 23. april til 17. juni 2024.
  • Dele af udstillingen er tilgængelig på LEGO Square, hvor der er fri adgang.
  • Udviklingen af udstillingen er sket i samarbejde med DTU (Danmarks Tekniske Universitet), der har bidraget med fire mosaikker med fascinerende viden om rumforskning.
  • Rumtemaet kan opleves i flere af Oplevelseszonerne i LEGO House – for eksempel i Story Lab, Tree of Creativity, World Explorer og Creative Lab. Sidstnævnte giver LEGO entusiaster mulighed for at konstruere sine egne rumfartøjer.
  • Læs mere om LEGO House’s åbningstider m.m. på www.legohouse.com