Se verden med en minifigurs øjne – LEGO House skyder en ny sæson igang på lørdag

LEGO® House skyder 2023-sæsonen i gang ved at hylde en meget visuel gruppe LEGO- fans, når fotografer fra bogen ’In Focus’ udstiller forrygende fanfotos af LEGO modeller og minifigurer. Den nye udstilling, der skal inspirere besøgende til selv at være kreative, kan opleves på LEGO Square, hvor der er gratis adgang.

Der er altid noget at opleve, når LEGO House i Billund slår dørene op efter vinterpausen. Udover husets 25 millioner LEGO klodser er der nye modeller, nye aktiviteter og nye oplevelser, der sætter fantasien og legelysten i gang. Sådan er det selvfølgelig også i år, og desuden åbner huset en ny og ambitiøs fotoudstilling med kreative og interaktive indslag.

Udstillingen bygger på fotobogen ’In Focus’, der blev udgivet i 2022. Bogen er fuld af kreative og fantasifulde billeder af LEGO modeller og minifigurer fotograferet i den virkelige verden – billeder, der på forrygende vis leger med grænserne mellem fantasi og virkelighed. LEGO House har bedt en række fotografer fra bogen om at udstille deres bedste skud og samtidig dele nogle af deres bedste tips og tricks til at skyde vellykkede klods-fotos. Resultatet kan ganske gratis opleves på LEGO Square fra 28. januar og frem til 19. marts.

Og udstillingen er absolut et besøg værd for hele familien, ifølge direktør for LEGO House, Kathrine Kirk Muff:

”Vi er rigtig glade for, at medlemmer af de to fangrupper BrickCentral og Stuck In Plastic vil dele deres flotte, inspirerende billeder og kreativitet med vores gæster. De skaber visuelle eventyr, hvor deres billeder viser verden fra minifigurernes perspektiv og leger med grænserne mellem fantasi og virkelighed. Samtidig er billederne fyldt med masser af humor. Jeg håber, at udstillingen vil inspirere gæster til at prøve nye måder at lege med minifiguren og LEGO klodserne. For alt der kræves for at blive en LEGO fotograf, er en håndfuld LEGO klodser, et par minifigurer, en smartphone og en god fantasi – så er du i gang.”

Én af klods-fotograferne, der er med på udstillingen, er Anna Bitanga. I ’In Focus’ fortæller hun, hvordan hun selv kom i gang med at fotografere små, legende LEGO eventyr. Hun blev inspireret af et billede af en lille LEGO minifigur, der står på en sandstrand og forsøger at fotografere det oprørte hav med sit lille plastikkamera. Annas hobby som amatørfotograf havde i en periode ligget underdrejet, men enkelheden og fantasien i billedet gentændte en kreativ gnist og gav hende lyst til at gå ud i naturen med en minifigur, sin smartphone og hovedet fuldt af ideer. Siden er det blevet til rigtig mange finurlige klods-fotos, og Anna er nu administrator af onlinegruppen BrickCentral, der har godt 70 tusinde følgere på Instagram skriver LEGO House i en pressemeddelelse.

Kom til miniworkshop i klods-fotografering
I forbindelse med åbningen af udstillingen den 28. januar er det lykkedes LEGO House at få en af de andre fotografer, Boris Vanrillar fra gruppen Stuck In Plastic, til at give tre miniworkshops i løbet af åbningsdagen. Her kan besøgende få tips og tricks fra Boris og endda prøve kræfter med klods-fotografi i udstillingens små scenografier og få resultatet med hjem i form af det printede billede. Der er miniworkshop med Boris Vanrillaer på LEGO Square kl. 11.00, 13.00 og 15.00.

Få et signeret eksemplar af ’In Focus’
Boris Vanrillaer og en håndfuld af de andre fotografer signerer desuden fotobogen ’In Focus’ i forbindelse med udstillingens åbning d. 28. januar mellem kl. 16.00 – 17.00. Bogen kan købes i butikken i LEGO House.