Salmonella i hakket oksekød
Hilton Foods Danmark A/S tilbagekalder hakket oksekød, da det kan indeholde Salmonella. Har du produktet, bør du kassere det eller levere det tilbage til butikken, hvor det er købt. Opdateret den 10. maj 2024 med information til forbrugere om kød slagtet i England.
Hvilke fødevarer tilbagekaldes
Hakket Oksekød 8-12% 450 g – EAN: 5700380825600
Hakket Oksekød 8-12% 500 g – EAN: 5700381638551
Hakket Oksekød 8-12% 600 g – EAN: 5700382774388
Hakket Oksekød 8-12% 250 g – EAN: 5700380838990
Hakket Oksekød 8-12% 1200 g – 5715348091904
Hakket Oksekød 5-8% 700 g – EAN: 5700384578472
Hakket Oksekød 5-8% 700 g – 5700384312663
Hakket Oksekød 8-12% 250 g – EAN: 5700380838990
Hakket Oksekød 14-18% 400 g – EAN: 5715348033652
Hakket Oksekød 4-7% 400 g – EAN: 5700382238569
Hakket Oksekød 14-18% 400 g – EAN: 5715348033652
Hakket Oksekød 14-18% 800 g – EAN: 5715348086276
Produktionsdato: Fra 12. marts til og med 6. maj
Sidste anvendelsesdato: Fra 11. marts til og med 13. maj (vær opmærksom på om du som forbruger kan have nedfrosset produktet)
Derudover:
Hakkebøffer 225 g – EAN: 5700383456146
Produktionsdato: 26.03.2024
Sidste anvendelsesdato. 02.04.2024
Det drejer sig kun om kød, der er slagtet i England – se billedet
Hvor er produkterne solgt
Produkterne er solgt i Dagli’Brugsen, SuperBrugsen, 365 Discount, Coop, Irma og Kvickly over hele landet
Hvorfor tilbagekaldes produkterne
Hakket oksekød indeholdende kød af engelsk oprindelse produceret den 19-23. marts 2024 tilbagekaldes, da det er vurderet som sandsynlig smittekilde til sygdomstilfælde med Salmonella.
Ligeledes tilbagekaldes hakket oksekød indeholdende kød af engelsk oprindelse produceret den 4-5. maj, idet der i forbindelse med virksomhedens egenkontrol er konstateret Salmonella i produktet.
Af forsigtighedsprincip tilbagekaldes også hakket oksekød produceret med engelske råvarer på øvrige datoer i perioden den 12. marts til og med den 6. maj samt hakkebøffer produceret den 26. marts, da råvarer fra samme leverandør indgår i produkterne.
Der er risiko for smitte med Salmonella. Symptomerne på infektion med Salmonella er diarré, mavesmerter, feber, hovedpine og eventuelt kvalme og opkast. Sygdommen kan vare fra få dage til flere uger oplyser fødevarestyrelsen.
Hvad skal du gøre som forbruger
Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt eller at kassere det.
Hvis du oplever symptomer i forbindelse med indtag af produktet, bør du kontakte din egen læge.
Hvem tilbagekalder produktet
Hilton Foods Danmark
Brunagervej 2
8361 Hasselager