Billund ErhvervsFremme besøgte SUN-AIR Aviation Group i Billund

Foto: René Lind Gammelmark

Torsdag eftermiddag havde Billund ErhvervsFremme inviteret sine medlemmer på virksomhedsbesøg hos vinderen af ErhvervsFremmeprisen 2018 SUN-AIR Aviation Group.

Godt 70 var mødt op til en spændende eftermiddag hvor Kristoffer Sundberg der blev direktør i 2017 startede med at præsentere virksomheden SUN-AIR.

Derefter blev de fremmødte delt op i to grupper der fik rundvisning i den nye kontorbygning og i hangarerne. Efter rundvisningen var der aftensmad og tid til at tale sammen.

Kristian Tvergaard der er en af direktørerne i SUN-AIR kunne fortælle lidt historier, blandt andet om den is der bliver serveret for de forretningsrejsende, og om en vin der havde en helt speciel oprindelse.

Niels Sundberg kunne fortælle at han stadig var aktiv pilot, dog kun på privatflyvninger.

Fakta:
SUN-AIR blev grundlagt i 1978 af Niels Sundberg, og dengang var det renovering og handel med fly der var forretningsgrundlaget. I dag har SUN-AIR udviklet sig til en velfungerende nichevirksomhed der har en del forskellige aktiviteter:

  • British Airways operated by SUN-AIR: SUN-AIR’s ruteflyvningsafdeling
  • JoinJet: Sun-Airs ad-hoc samt VIP Flyvninger, blandt andet bands, sportsfolk mv.
  • Smuuth Care: SUN-AIR’s ambulanceflyvningsafdeling
  • SUN-AIR Technic: som er SUN-AIR’s tekniske afdeling der vedligeholder fly, reparerer og istandsætter komponenter til fly.

SUN-AIR er familieejet og ejes af Niels Sundberg der stiftede det i 1978 og sønnen Kristoffer Sundberg der er fimaets CEO.

Der er 239 medarbejdere, og arbejder ud fra 9 lande: Danmarki, Frankrig, Tyskland, England og USA.

Klik på billederne under artiklen for at se dem i stor størrelse