Kartoffelferie med aktiviteter for hele familien på Museumsgården Karensminde

Foto: Bent Nielsen

I skolernes efterårsferie byder vi den 18.til 24. oktober fra 10.00-16.00 velkommen til en række spændende aktiviteter for hele familien på Museumsgården Karensminde. Det er på høje tid at fylde fadeburet op til vinterens komme. Vi skal derfor slagte, brygge, og presse til den store guldmedalje.

I Danmark har vi holdt efterårsferie i mere end 120 år. I gamle dage gik ugen under navnet kartoffelferien, da den for mange børn blev brugt på at tage kartofler på forældrenes gård. Vi skal også have taget kartofler op i år! I foråret hjalp mange børn med at sætte kartoflerne. Nu skal kartoflerne tages op og vi får igen brug for hjælpende hænder fra både børn og forældre. I kan også prøve kræfter med at snitte jeres egne roelygter, der kan lyse op i efterårsmørket, eller I kan arbejde med træ og prøve aktiviteter i smedjen.

”Vi har glædet os til en række sjove og spændende aktivitetsdage på Museumsgården Karensminde. Efterårsferien er historisk tæt forbundet med arbejdet på landet, hvor det i høj grad handlede om at sikre at der var næring til vinterens komme. Børn, voksne og alt i mellem kan i efterårsferien prøve kræfter med æblesysler, blive klogere på kartofler og kvæder – opleve grisevæddeløb, ponyridning, slagtning og meget andet. Vi glæder os til at se mange glade gæster i kartoffelferien.” fortæller Jonas Hørup Ruskjær, museumsinspektør ved Billund Kommunes Museer.

Gennem ugens forskellige temaer vil vi se nærmere på menneskets samspil med naturen, naturen som spisekammer, slagtning af gårdens husdyr, æbler og kvæder og naturligvis kartofler. Det hele sker ikke samtidigt og det er derfor vigtigt at holde sig informeret om dagenes aktiviteter på museets hjemmeside og facebook.

Vi følger naturligvis myndighedernes retningslinjer for danske museer.

Vi forbeholder retten til ændringer. skriver Billund Kommunes Museer i en pressemeddelelse.