Mindeord om Poul Toft

MindeordFoto: Pixabay

Bente Filskov Langelund skriver mindeord om tidligere rektor Poul Toft på vegne af ansatte på Grindsted Gymnasium & HF:

Meddelelsen om Poul Tofts død den 1.november blev modtaget med vemod af alle os ansatte, der har haft det store privilegium at have PT som chef på Grindsted Gymnasium & HF.

På sin stille facon var Poul Toft en stor personlighed, der fik det bedste frem i alle sine ansatte. Han havde vid og overblik og var altid på forkant af tingenes gang – også de potentielle kriser, der kunne lure ude i horisonten inden for vores gymnasieverden.  Tillid til sine medarbejdere var Poul Tofts centrale ledelsesværktøj: Længe før det blev moderne, igangsatte han arbejdet med at udvikle en demokratisk udvalgsstruktur til gavn for både ansatte og elever på skolen. Han viste os sin største tillid ved at uddelegere så meget ansvar som muligt, fordi han stolede på, at vi kunne.

Loftet var højt inde på kontoret hos PT. Vi kunne aldrig komme for tit, og når nye bekendtgørelser skulle søsættes, var vi alle mere end velkomne til at dukke op inde hos ham med ideer og forslag. Som leder havde han den grundtanke, at flere øjne ser bedre end få.

PT så hver enkelt af sine medarbejdere både i hverdagen, men også til festlige begivenheder. Når en kollega skulle fejres, glædede vi os altid til den tale, Poul Toft skulle holde, for den var særdeles godt forberedt og blev afleveret med et glimt i øjet.

Vi vil altid tænke på Poul Toft med stor taknemmelighed for hans virke som dedikeret rektor på Grindsted Gymnasium & HF.